Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μιχαηλίδου για Χαμόγελο του Παιδιού: «Το θέμα είναι που πάνε αυτά τα χρήματα»

Στους ελέγχους που γίνονται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (29.12.2022) στον ΑΝΤ1. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι έλαβε ανώνυμη καταγγελία για οικονομικές αταθαλίες και κακοποιητικές συμπεριφορές στην ΜΚΟ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στάθηκε για ακόμα μια φορά στο γεγονός ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» εμφανίζει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και έχει και 5 εκ. ευρώ στην Ελβετία. «Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο να έχεις οικονομικά έσοδα, το θέμα είναι που πάνε αυτά τα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ωστόσο ότι για εκείνη κάτι δεν πάει καλά όταν σε μια δομή ενώ εντοπίζονται χρήματα στους λογαριασμούς της, υποστηρίζει ότι αδυνατεί να κάνει στις κτιριακές της υποδομές τις μετατροπές που ζητά το κράτος.

Όπως είπε, «μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», έλαβα και μια ανώνυμη καταγγελία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που είχε παρεμφερές περιεχόμενο». Σύμφωνα με την Υφυπουργό, στην ανώνυμη καταγγελία γίνονται αναφορές για: κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, υψηλός μισθός και αποδοχές για τον Πρόεδρο και υψηλός μισθός για την σύζυγο του προέδρου. «Έλαβα την καταγγελία για μη χρηστή διαχείριση και συγκεκριμένα κακοδιαχείριση και διαβίβασα την καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας» είπε η κ. Μιχαηλίδου.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά» πρόσθεσε η υφυπουργός.

 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως έχει στείλει καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και για ιδιωτικές και για δημόσιες δομές, είπε ότι η «κακοποιητική συμπεριφορά είναι οριζόντια» σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα και συμπλήρωσε ότι «αυτήν την στιγμή, η Πολιτεία είναι δίπλα στα ιδρύματα. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. «Οι δυσμενείς συνθήκες δεν έχουν επηρεάσει την λειτουργία της “Κιβωτού του Κόσμου”», ενώ σε γενικότερο πλαίσιο είπε ότι «ο κόσμος μιλάει, επειδή βλέπει ότι έχουν γίνει πράγματα και υπάρχει βούληση να γίνουν κι άλλα».

Παραδέχθηκε επίσης ότι μέχρι και το 2019 δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονταν στα ιδρύματα. « Είχαμε 2.400 παιδιά. Σήμερα, σχεδόν τα μισά είναι σε οικογένειες. Σήμερα, σε ιδρύματα είναι 1.300 παιδιά, επειδή με σύστημα και προσπάθεια τα άλλα πήγαν σε οικογένειες» σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1/newsit.gr

Shares