Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Μιχ. Χριστοδουλίδης στον Focus FM: «Επίσημα η Ελλάδα με τον Κλιματικό Νόμο εγκαταλείπει τον ορυκτό της πλούτο στα έγκατά της» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο που ψηφίζεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας στη Βουλή μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο ενεργειακός επιθεωρητής και τομεάρχης ενέργειας στην «Ελληνική Λύση» , Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

«Με τον Κλιματικό Νόμο η Ελλάδα εγκαταλείπει επίσημα τον ορυκτό της πλούτο στα έγκατά της, στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι κηρύσσεται η λήξη όλων των εξορύξεων των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας.

«Στη χώρα μας έχουν εκτιμηθεί 3,2 δις τόνοι λιγνίτη…εάν αξιοποιείται το 50% αυτών, το κόστος της ποσότητας ανέρχεται σε 230 δις ευρώ… τα οποία θάβονται στο υπέδαφος της χώρας», σημείωσε μιλώντας για φτωχοποίηση των Ελλήνων και μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακά εξαρτώμενη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη ο νέος νόμος επιβάλλει βαριά πρόστιμα γι’ αυτούς που δεν θα συμμορφώνονται με τα πράσινα μέτρα και εξοντωτικές δαπάνες σε πολίτες και επιχειρήσεις για την προβλεπόμενη αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργειακών συστημάτων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares