Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Μιανμάρ: Σχεδόν 250.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου

Την ανακοίνωση έκανε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Τομ Άντριους – Άλλοι 738 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους…

Σχεδόν 250.000 άνθρωποι στη Μιανμάρ έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν λόγω της βίαιης καταστολής των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών από τη χούντα, αλλά και των επιθέσεων του στρατού εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ Τομ Άντριους.

Μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι τουλάχιστον 738 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας και 3.300 έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (ΑΑΡΡ).

“Σοκαρισμένος για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η χούντα και οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τον εκτοπισμό σχεδόν ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κατοίκων της Μιανμάρ, σύμφωνα με πηγές”, έγραψε σήμερα στο Twitter ο Άντριους. “Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει αμέσως για να απαντήσει σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή”.

Η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Free Burma Rangers εκτίμησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 24.000 άμαχοι
έχουν εκτοπιστεί λόγω των αεροπορικών και χερσαίων επιδρομών του στρατού στην πολιτεία Καχίν.

Ο Πάντοχ Μαν Μαν εκπρόσωπος μιας ταξιαρχίας της Εθνικής Ένωσης Κάρεν (KNU), μία από τις ένοπλες οργανώσεις των εθνοτικών μειονοτήτων της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ταϊλάνδη και ότι χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί μέσα στη Μιανμάρ.

“Κρύβονται όλοι στη ζούγκλα κοντά στα χωριά τους”, εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares