Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Μια ανάσα από νέα μέτρα η Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα ημερήσια κρούσματα το Δεκέμβριο…

Ο ασθενής με κορονοϊό που λέγεται Αττική δεν… βελτιώνεται και όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με την Καθημερινή. «Χωρίς μέτρα τα μοντέλα δείχνουν 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο» διαμηνύει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Από τα 436 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες (08.10.2020) ο ΕΟΔΥ, τα 219 εντοπίστηκαν στην Αττική. Η οποία παραμένει ο μεγάλος ασθενής, με την εξάπλωση του κορονοϊού να μην μπορεί να περιοριστεί, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αξιολογούνται καθημερινά.

Και αφού τα μέτρα δεν αποδίδουν και τα κρούσματα δεν σταματούν να είναι τριψήφια τι μένει; Νέα μέτρα; Ίσως. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα νέα μέτρα στην Αττική δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στην ημέρα. Σήμερα, άλλωστε, όπως κάθε Παρασκευή, υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Με τα μέτρα να μην αποδίδουν και την επιδημία να μην υποχωρεί, ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική φέρνει τα νέα μέτρα πιο κοντά ακόμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής τα μέτρα αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας εκτός από τους κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους αλλά και το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα εστίασης, τα οποία θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί!

κορονοϊός

«Χωρίς μέτρα, 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο»

Μια δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Τα κρούσματα στην Ελλάδα μπορούν πολύ εύκολα να φτάσουν τα 500 ή τα 600 την ημέρα κι αν δεν ληφθούν μέτρα, τον Δεκέμβριο μπορεί να φτάσουν τα 2000!

Τα μαθηματικά μοντέλα, είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα. «Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά», εξήγησε ο καθηγητής.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Η «μάσκα παντού» θα ρίξει τα κρούσματα

Η καθολική χρήση μάσκας και με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ισχύσει το ωράριο λειτουργείας 22:00 με 05:00 στην εστίαση στην Αττική, ο Διονύσης Σαρηγιάννης είπε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares