Κυριακή , 9 Μάϊος 2021
Τελευταία Νέα

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον F-35 – Το υπερόπλο και το μέλλον της πολεμικής αεροπορίας….

Nέα εποχή αποτελούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία με χαμηλότερο κόστος από ένα μαχητικό ή ένα αντιπυραυλικό σύστημα αποτελούν την  καλύτερη οικονομική λύση , πλέον τα UAV αποτελούν υπερόπλο στις χώρες.

Συγκεκριμένα ο GNA είναι ο μόνος  στρατός που χρησιμοποιεί τα μη  επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία εκτελούν με τον ίδιο τρόπο των στόχο τους .Ωστόσο με μικρότερο κόστος από τα αντίστοιχα F-35 και αντιπυραυλικά συστήματα αποτελούν μια ευκαιρία .

Οι ΗΠΑ  βρίσκεται, εδώ και καιρό, σε συζητήσεις με την Boeing και την Lockheed, τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστικούς συνεταίρους της, για να τροποποιήσει τα μαχητικά F-15EX και F-35 A Block ώστε αυτά να ενταχθούν στο τεχνολογικό πρόγραμμα «Skyborg».

Το πρόγραμμα «Skyborg» που ασχολείται με το λογισμικό των νέων επανδρωμένων και μη επανδρωμένων μαχητών αποτελεί το μέλλον της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Σε αυτό υπάγεται και το πρόγραμμα «Valkyrie», υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και τον μαχητικό εξοπλισμό των καινούργιων αεροσκαφών. Τα προγράμματα αυτά βρίσκονται ακόμη σε πειραματική φάση και δοκιμάζονται σε αεροσκάφη.

Το μαχητικό XQ-58, του προγράμματος Valkyrie, στις 11 Ιουνίου 2019, απογειώθηκε για τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του στο Yuma της Αριζόνα. Το αεροσκάφος «ολοκλήρωσε επιτυχώς όλους τους στόχους δοκιμών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 71 λεπτών», ανακοίνωσε το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πρώτη πτήση της Valkyrie πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019. Ο αερομεταφορέας της Air Force και της Καλιφόρνιας Kratos σχεδιάζει να διεξάγει πέντε δοκιμές κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ανάπτυξης του XQ-58.

Το Valkyrie αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να «βγει μπροστά» στις εξοπλιστικό αγώνα ανταγωνιζόμενη τη Ρωσία. Προσπαθεί να αποκτήσει το ταχύτερο δυνατόν νέα, stealth, ένοπλα μαχητικά που να μπορούν να πετάξουν και να πολεμήσουν σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μαχητικά της.

Προς το παρόν όμως, οι ΗΠΑ βασίζονται στην τελευταία έκδοση, F-35 A, των stealth μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας τους, καθώς και στη «βαριά» αναβαθμισμένη έκδοση των F-15.

Είναι φανερό πως το σχέδιο των ΗΠΑ για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών σημαίνει πως ο στρατός θα κοιτάξει να αναβαθμίσει τα συστήματα του μέσω τεχνικού λογισμικού.

 

Με πληροφορίες onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares