Σάββατο , 14 Δεκεμβρίου 2019
Τελευταία Νέα

MIΛΗΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!Τι είπε για τους Έλληνες Στρατιωτικούς;..

Με μια νέα του δήλωση ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ παίρνει θέση για το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων αξιωματικών από τους τούρκους.

«Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο στρατιωτικών που εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές. Αυτό είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο News 24/7. Ο κ. Πάιατ διέψευσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να τα βρει μόνη της με την Τουρκία και υπογράμμισε τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή

«Δεν νίπτουμε τας χείρας στην υπόθεση αυτή. Το αντίθετο», λέει ο κ. Πάιατ. Μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι διαιτητής. Δεν έχουμε μια κίτρινη κάρτα που μπορούμε να τραβήξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Για το Σκοπιανό και τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, εκτιμά ότι «τώρα είναι ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για λύση», σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και ότι αυτό ανέφερε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουες Μίτσελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δηλώνει βέβαιος ότι το 2018 θα είναι η χρόνια που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών να επενδύσουν στην χώρα μας.
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares