Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μεξικό: Δημοσιογράφος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε νεκρός

Μεξικό: Δημοσιογράφος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε νεκρός

Ένας ακόμα δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στο Μεξικό.

Ένας δημοσιογράφος από το Μεξικό του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί την 9η Αυγούστου βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Σονόρα.

Την είδηση έκανε γνωστή την Τρίτη 16 Αυγούστου η εισαγγελία.

Το πτώμα του Χουάν Άρχον Λόπες, 62 ετών, ο δημιουργός της ειδησεογραφικής σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «A qué le temes» («Τι φοβάσαι»), βρέθηκε στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, δήλωσε στον Τύπο η Ιντίρα Κοντρέρας, η εισαγγελέας στη Σονόρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η αιτία του θανάτου ήταν κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός με αμβλύ αντικείμενο.

«Δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο στην έρευνα», που διενεργείται για την υπόθεση, τόνισε η κυρία Κοντρέρας.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), ο Χουάν Άρχον Λόπες, για να τα βγάζει πέρα, εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά εργαζόταν σε τοπικό εστιατόριο.

Σύμφωνα με την RSF, από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για όσους ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πάντως, σε αυτό το στάδιο, ο Άρχον Λόπες δεν έχει συμπεριληφθεί στον απολογισμό, καθώς δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου του.

Η μεξικανική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2022, εκτιμώντας πως κάποια από τα θύματα δεν σκοτώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες δημιούργησε τη σελίδα «Τι φοβάσαι» το 2020 και δημοσίευε σε αυτή διάφορες ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων του αστυνομικού δελτίου. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τη 2η Αυγούστου, αναφέρονταν στην εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλαπεί από σπίτι και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares