Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μετρό: 5G σήμα σε όλους τους σταθμούς μέσα στο 2023

Μετρό: 5G σήμα σε όλους τους σταθμούς μέσα στο 2023

Στην πιλοτική φάση του έργου θα εγκατασταθούν διαφορετικά συστήματα κεραιών στον σταθμό του Αλίμου και στις δύο σήραγγες Αγ. Δημήτριος – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Άλιμος.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τη ΣΤΑ.ΣΥ το έργο κάλυψης όλων των σταθμών και σηράγγων του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας μέχρι και 5G.

Στην πρώτη του φάση, το έργο θα είναι πιλοτικό, μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη τεχνική λύση, που στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δίκτυο.

Στην πρώτη αυτή, πιλοτική φάση, προβλέπεται η εγκατάσταση διαφορετικών συστημάτων κεραιών στον σταθμό του Αλίμου καθώς και στις δύο σήρραγες Αγ. Δημήτριος – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Άλιμος.

Αυτά τα συστήματα πρόκειται να λειτουργήσουν παράλληλα αλλά και ταυτόχρονα, έτσι θα καταστήσουν δυνατή την πραγματοποίηση μετρήσεων αλλά και τη συγκέντρωση δεδομένων για να προκύψει η ιδανικότερη τεχνική λύση.

Η φάση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο, όπως προαναφέρθηκε, ενώ στην επόμενη φάση του έργου, η τεχνική λύση που θα έχει προκύψει από την πιλοτική φάση, θα εφαρμοστεί σε διάστημα τριμήνου στους πέντε σταθμούς και τις τέσσερις σήραγγες του τμήματος Αγ. Δημήτριος – Ελληνικό μέχρι σταδιακά να προχωρήσει η κάλυψη στο σύνολο των σταθμών και των σηράγγων όλου του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares