Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μέτρα κατά της Τουρκίας ζητά ανοικτά από την Ε.Ε. το Παρίσι…

Ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας…

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ζήτησε επίσης μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η παρότρυνση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων από τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι «αντίθετη στο πνεύμα» των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και «θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο» την Αγκυρα από την Ε.Ε

kathimerini.gr

Shares