Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΘ Εφιαλτική αποκάλυψη Γιατρού: Κλίνες εντατικής δεν λειτουργούν γιατί δεν έγιναν προσλήψεις (Βίντεο)

ΜΕΘ Εφιαλτική αποκάλυψη Γιατρού: Κλίνες εντατικής δεν λειτουργούν γιατί δεν έγιναν προσλήψεις (Βίντεο)

ΜΕΘ: Η Βησσαρία Σακκά Λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έκανε μια εφιαλτική αποκάλυψη!

Η Βησσαρία Σακκά Λοιμωξιολόγος ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσσα

  • ►Δεν είμαι σίγουρη ότι ένας μήνας #lockdown θα φτάσει
  • ►Στο #Σωτηρία δεν λειτουργούν όλες ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχει προσωπικό
  • ►Επιλέγουμε ποιοι θα μπουν στις #ΜΕΘ

 

Ο Κικίλιας εγκαινίασε ΜΕΘ που υπήρχαν ήδη στο ΑΧΕΠΑ αφού έδιωξε τους ασθενείς

 

ΜΕΘ Εφιαλτική αποκάλυψη Γιατρού: Κλίνες εντατικής δεν λειτουργούν γιατί δεν έγιναν προσλήψεις (Βίντεο)

 «Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ

Τα περιστατικά του κορωνοϊού -όπου τα πνευμονολογικά συμπτώματα είναι έντονα- αντιμετωπίζονται από παθολόγους -λοιμωξιολόγους στο ΑΧΕΠΑ και ο Βασίλης Κικίλιας πήγε να φωτογραφηθεί με “καινούργιες ΜΕΘ” που στην πραγματικότητα είναι παλαιές που άδειασαν επειδή έδιωξαν τους ασθενείς. «Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1, προσθέτοντας πως τα περιστατικά του κορωνοϊού -όπου τα πνευμονολογικά συμπτώματα είναι έντονα- αντιμετωπίζονται από παθολόγους -λοιμωξιολόγους.

Επίσης γνωστοποίησε πως μέχρι χτες το βράδυ νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ περίπου 100 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλούς θαλάμους και 21 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αγγίζοντας ουσιαστικά την «οροφή» των 25 κλινών. Και εξέφρασε την ανησυχία του διότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενών που σήμερα είναι σε απλούς θαλάμους τότε θα γεμίσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και θα γίνει αναγκαστικά διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο όπου ο ασθενής θα είναι υπό επιτήρηση μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη οι υεγιονομικοί εργάζονται σε «συνθήκες πολέμου» και -όπως όλα δείχνουν- «θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως, δε γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ άφησε αιχμές για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες κλίνες ΜΕΘ για τη Θεσσαλονίκη.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο Βασίλης Κικίλιας έκανε “βαφτίσια” τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, αφού “βάφτισε” νέες κλίνες ΜΕΘ 42 κρεβάτια εντατικής που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό ασθενών με άλλα νοσήματα και παθήσεις, ύστερα από την εντολή για αναστολή 80% των μη έκτακτων χειρουργείων.

«Το πανελλήνιο γνωρίζει ότι διατέθηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ. Εδώ δεν πρόκειται για νέες κλίνες αλλά για τον αποκλεισμό νοσηλείας ασθενών με άλλα νοσήματα, με άλλες χειρουργικές παθήσεις που μετά οδηγούνται σε μία εντατική μονάδα και αυτό είναι συνέπεια των μέτρων που δόθηκαν για αναστολή των τακτικών χειρουργείων -των μη επειγόντων- της τάξης του 80%»

Ο Κικίλιας βιάζεται να «κλείσει» την Θεσσαλονίκη: «Θα εισηγηθώ νέα μέτρα»

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares