Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μεταβολισμός: Πέντε τρόποι να τον αυξήσετε…

Η επιτάχυνσή του μεταβολισμού αποτελεί ζητούμενο για τους περισσότερους από εμάς. Δείτε με ποιους τρόπους θα την πετύχουμεΜετά την ηλικία των 25 ετών, ο μεταβολισμός υπό φυσιολογικές συνθήκες επιβραδύνεται κατά 5% κάθε δεκαετία. Έτσι, αν τρώτε στα 40 όπως τρώγατε στα 20, θα πάρετε επιπλέον κιλά, ειδικά αν ασκείστε λιγότερο και χάνετε μυϊκή μάζα.

Εκτός, λοιπόν, από την άσκηση για τον έλεγχο του βάρους και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, οι παρακάτω συμβουλές του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και να χάσετε βάρος.

Καθιερώστε ένα σωστό πρόγραμμα γευμάτων στις ίδιες ώρες κάθε μέρα, έτσι ώστε να επιτρέψετε στο σώμα σας να «περιμένει τον ανεφοδιασμό του» σε τακτά χρονικά διαστήματα, να εμποδίζει τη διατήρηση των θερμίδων και να αυξάνει τα αποθέματα λίπους. Η μείωση των θερμίδων είναι σημαντική εάν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απέχετε από την πρόσληψη των απαραίτητων ημερήσιων θερμίδων. Μια τέτοια κατάσταση θέτει το σώμα «σε συναγερμό» και επειδή ο οργανισμός λαμβάνει το μήνυμα ότι στερείται της τροφής, ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς του με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού και την δυσκολία απώλειας βάρους. Για τον λόγο αυτό είναι εύκολο να ξαναπάρετε το χαμένο βάρος όταν αρχίζετε να τρώτε κανονικά, καθώς ο μεταβολισμός εξακολουθεί να παραμένει αργός.

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 2% του αριθμού των θερμίδων που καίγονται. Οπότε καλό είναι να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη περισσότερο όταν ιδρώνετε πολύ.

Περιορίστε το αλκοόλ. Εκτός από την προσθήκη άχρηστων θερμίδων στη διατροφή σας, η διαδικασία επεξεργασίας του αλκοόλ «αποτρέπει» το ήπαρ από το κάψιμο λίπους.

Δοκιμάστε το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα για να συμπληρώσετε ασβέστιο, το οποίο εμπλέκεται στο μεταβολισμό του λίπους. Τα γαλακτοκομικά παρέχουν επίσης πρωτεΐνες που βοηθούν στην διατήρηση της μυικής μάζας. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες χρειάζεστε για να τους διατηρήσετε.

Μη στερείστε τον ύπνο. Φροντίστε να κοιμάστε επαρκώς – τουλάχιστον επτά ώρες μέσα στη νύχτα. Διαφορετικά, μπορεί να παρουσιάσετε έντονη επιθυμία για τρόφιμα με πολλά σάκχαρα, λιπαρά και άμυλο. Επιπλέον, αν στερείστε ύπνο σε τακτική βάση, είναι πιθανό να αποδιοργανωθεί η ορμονική ισορροπία του οργανισμού και τελικά το σώμα σας να μην καίει θερμίδες με τον αναμενόμενο ρυθμό.

ygeiamou

Shares