Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μεταθέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με.. «αντικειμενικά» και ελλειπή κριτήρια…

Οι μεταθέσεις και οι μετακινήσεις των αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ, έχουν σχολιαστεί και λογοκριθεί κατά καιρούς με καυστικό αλλά και επικριτικό τρόπο τόσο από τα μέσα, αλλά και από τους ίδιους τους ένστολους.Πρόσφατα εκδόθηκε διαταγή (αρ. πρωτοκόλλου 1647/19/585716) με τίτλο:

«Μεταθέσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας».

Μέσα σε αυτές αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ονόματα, ο βαθμός, το τμήμα καθώς επίσης και η υπηρεσία στην οποία υπηρετούν οι αξιωματικοί που μετατίθενται.

Το αν έπρεπε ή όχι να μετακινηθούν οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές δε θα το κρίνουμε εμείς, θα το αφήσουμε στην κρίση σας και κυρίως στην κρίση όλων αυτών που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Θα το κρίνουν αυτοί που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, πως η πλειοψηφία από τους μετακινηθέντες Υποδιευθυντές, προσέφεραν το μέγιστο από το πόστο ευθύνης που τους ανατέθηκε να διοικήσουν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το αξιοπερίεργο που χρήζει σχολιασμού, είναι πως στη μετάθεση του διευθυντή του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών, Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Γεωργίου Τζελά (ενός έντιμου, ηθικού και ευσυνείδητου αξιωματικού), όπως θα παρατηρήσετε και ‘σεις στο αποκλειστικό έγγραφο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αναγράφεται η Διεύθυνση Ασφαλείας, άλλα όχι το τμήμα που υπηρετεί ο εν λόγω αξιωματικός, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, που αναγράφεται και η διεύθυνση, αλλά και το τμήμα στο οποίο είναι επικεφαλής.

Και ευλόγως κάποιος θα αναρωτηθεί αν τελικά έγινε εσκεμμένα στο να μην αναγραφεί δηλαδή το τμήμα, για να περάσει στα ψιλά η συγκεκριμένη μετάθεση και φυσικά για να μην προλάβουν να υπάρξουν αντιδράσεις… από τα γραφεία του αρμόδιου υπουργείου.

Τα συμπεράσματα δικά σας

 

ΠΗΓΗ anatropionline

Shares