Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

“Μεταναστευτικό”: ΜΑΤ, μπουλντόζες, εκσκαφείς και φορτηγά στη Χίο με το πλοίο της γραμμής…

Προκειμένου να ξεκινήσει, την Τρίτη, η κατασκευή του πρώτου κλειστού κέντρου υποδοχής “μεταναστών” – Ανησυχία για τις αντιδράσεις-κινητοποιήσεις των κατοίκων…

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του πρώτου κλειστού κέντρου υποδοχής “μεταναστών” , το οποίο θα δημιουργηθεί στο νησί της Χίου. Ήδη, με το βραδινό δρομολόγιο του «BLUE STAR NAXOS», μεταφέρονται στη Χίο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με δεκάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανήκουν στο Μηχανικό και το Τεχνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο μεταφέρει από την Αθήνα εφτά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες πρόκειται να ενισχύσουν τις δυνάμεις δημόσιας τάξης που ήδη βρίσκονται στο νησί, δεδομένων των μεγάλων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί από κατοίκους και φορείς του νησιού, που διαφωνούν με τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών δομών.

Παράλληλα, το πλοίο μεταφέρει και ένα σημαντικό αριθμό από χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέου τύπου γερανοφόρο όχημα, τα οποία ανήκουν στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, στα στελέχη του Μηχανικού και του Τεχνικού έχει δοθεί ανοιχτό φύλλο πορείας, δεδομένου ότι, εξαιτίας των μεγάλων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι κάτοικοι, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα εάν θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη οι εργασίες κατασκευής του κλειστού κέντρου υποδοχής “μεταναστών” και πότε θα τελειώσουν.

Να σημειώσουμε πως οι κάτοικοι της Χίου, όπως και των άλλων νησιών που πρόκειται να φιλοξενήσουν στο έδαφός τους νέες δομές “μεταναστών” , έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης, καλώντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να μετακινηθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν μηχανήματα, για να πραγματοποιήσουν σχετικές εργασίες.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ και από το cyclades24.gr

protothema.gr/Γιώργος Διονυσόπουλος

Shares