Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μετά την Φιλαδέλφεια ΤΩΡΑ ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ που προκαλεί ΝΤΡΟΠΗ! Βίντεο για «γερά στομάχια» – Καθηγήτρια βρίζει τον Ι. Μεταξά….

Tελικά σε αυτή την χώρα κάτι δεν πάει καλά. Από την μία έχουμε τις γνωστές εικόνες στη Ν. Φιλαδέλφεια, με τα δέκα κορίτσια να αμαυρίζουν την επέτειο του ΟΧΙ και από την άλλη έχουμε καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να υβρίζει τον Ι. Μεταξά.

Σίγουρα λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Ίσως γι’αυτό τον λόγο το έθνος μας βρίσκεται σε κρίση.

Στον καθιερωμένο εορτασμό στην έδρα του Δήμου Νέστου, παρουσία των αρχών της περιοχής, η εκπαιδευτικός επεσήμανε απευθυνόμενη ιδιαίτερα προς τους μαθητές, ότι ο Μεταξάς δεν ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός αλλά δικτάτορας καθώς και ότι ήταν πολιτικά αναγκασμένος (σ.σ. από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της εποχής) να μην δεχτεί τους όρους της Ιταλίας, παρόλο που ο ίδιος ήταν ένας φασίστας-δικτάτορας, όπως ο άξονας των Χίτλερ-Μουσολίνι!

Συγγνώμη, αλλά αυτός είπε το ΟΧΙ, αυτός έδωσε το έναυσμα για να αντισταθούν οι Έλληνες, μην ξεχνάμε πως οι κομμουνιστές εκείνη την εποχή, στήριζαν τον Χίτλερ!

Πως; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κατάπτυστο σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ; Ενόψει των προετοιμασιών για την επίθεση στην Πολωνία ο Χίτλερ θέλησε να διασφαλίσει την ουδετερότητα της τότε Σοβιετικής Ένωσης και να αποφύγει τον πόλεμο των δύο μετώπων που οδήγησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην ήττα της Γερμανίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Χίτλερ και ο Στάλιν υπέγραψαν πριν από 80 χρόνια στις 23 Αυγούστου, το Σύμφωνα Μη Επίθεσης.

Προέβλεπε ότι σε περίπτωση εδαφικών αναπροσαρμογών όλες οι χώρες ανάμεσα στο Γερμανικό Ράιχ και την Σοβιετική Ένωση θα μοιράζονταν σε σφαίρες επιρροής. Για παράδειγμα η Εσθονία, η Λετονία, το ανατολικό τμήμα της Πολωνίας και η ρουμανική Βεσσαραβία θα περνούσαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής, ενώ το δυτικό τμήμα της Πολωνίας στο Γερμανικό Ράιχ.

‘Ετσι για να μην ξεχνάμε!

Αναλυτικά όσα είπε η καθηγήτρια:

“…Κατά συνέπεια κύριε Πρέσβη, έχουμε πόλεμο.” Αυτή την απάντηση αναγκάστηκε να δώσει ο απόστρατος συνταγματάρχης και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξας.

Και λέω αναγκάστηκε γιατί από την ιστορία αλλά και την αυτοβιογραφία του γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον άξονα των Μουσολινι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω ο Μεταξάς ήταν στην Ελλάδα ότι ήταν οι προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες.

Ο Ιταλός Πρέσβης του είχε παρουσιάσει ένα μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που απαιτούσε ελάχιστες, πράγματι, παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας από πλευράς της Ελλάδας….”

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=eF2T6Uzo3eo

 

 

pentapostagma.gr

 

Shares