Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μετά τη Λιβύη σειρά έχει η Χερσόνησος του Αίμου-Νέα Τουρκική Διείσδυση στα Βαλκάνια…

Μετά τη Λιβύη σειρά έχει η Χερσόνησος του Αίμου-Νέα Τουρκική Διείσδυση στα Βαλκάνια...

Δεν θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία αναφερόμαστε στην τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια . Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στον οικονομικό και πολιτιστικό παράγοντα .

Οι τουρκικές επενδύσεις επεκτείνονται σε όλο το εύρος των Βαλκανίων, ακόμα και σε χώρες όπως η Κροατία, που όπως και η Σερβία είναι χριστιανική.

Η παιδεία, η οικονομία, η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζει το όραμα της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με αυτόν το σκοπό χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που θα τον επιτύχουν. Στόχος του Τούρκου Προέδρου, σύμφωνα με αναλυτές, είναι να δημιουργήσει μια νέα γενιά ισλαμιστών στην «καρδιά» της Ευρώπης, γράφαμε στο παρελθόν.

Οι επιτυχίες στη Λιβύη κατά του στρατηγού Χαφτάρ φέρονται να έχουν ανοίξει υπέρμετρα την όρεξη του νυν Τούρκου προέδρου Ρ.T. Ερντογάν για την υλοποίηση του επόμενου βήματος του σχεδίου του στα Βαλκάνια.

Μετά τη Λιβύη με “όχημα” τις μουσουλμανικές μειονότητες και στόχο την επιρροή και την πολιτική παρέμβαση των Τούρκων σε βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο αλλά και η Ελλάδα (Δυτική Θράκη), το οποίο είναι στα σκαριά όπως φαίνεται.

Το σχέδιο αφορά τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της Άγκυρας να αποκτήσει επιρροή στις μουσουλμανικές μειονότητες σε Ελλάδα, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία, Σερβία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο με το ύπουλο σύνθημα  της δήθεν “επικαιροποίησης” της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, κάτι που επιδιώκει η Τουρκία στα νησιά μας εδώ και μερικούς μήνες απαιτώντας αποστρατικοποίηση ενώ εξοπλίζει την 4η στρατιά του Αιγαίου.

Η τουρκική διπλωματία και οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί με την ιστορία των εδαφών στα Βαλκάνια, τα οποία χάθηκαν “αδίκως” λόγω της παρέμβασης της δύσης, ενώ σημειώνουν ότι κάποτε θα ξαναγυρίσουν σε αυτά.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχέδια της Άγκυρας θα έχουν σχεδόν σίγουρη συνέχεια μετά τη Λιβύη και την εδραίωση εκεί της τουρκικής παρουσίας με επίκεντρο αυτή τη φορά τα Βαλκάνια.

Μιλάμε για την προσπάθεια της δήθεν επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης από τουρκικής πλευράς, “παίζοντας” με τα δικαιώματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στα Βαλκάνια.

η συνέχεια… ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares