Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μεσσηνία: Απάτη πίσω από το αυτοκίνητο των ονείρων του – Παγίδα που του στοίχισε 5.300 ευρώ

Η αγορά που ήθελε να κάνει στη Μεσσηνία, έκρυβε μια μεγάλη παγίδα που δεν κατάλαβε. Η απάτη για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, είχε στηθεί με προσοχή…

Φάνηκε ανυπόμονος και το πλήρωσε ακριβά. Η απάτη αποκαλύφθηκε στη Μεσσηνία, όταν ο ίδιος είχε δώσει τα χρήματα για την υποτιθέμενη αγορά, αλλά το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ σε εκείνον. Ως δράστες φέρονται δύο Ρομά που ζουν στην Ηλεία. Ανέβασαν αγγελία στο διαδίκτυο και περίμεναν όπως φαίνεται να «τσιμπήσει» κάποιος. Όταν αυτό έγινε άρχισαν οι συζητήσεις, με το δίδυμο να απαιτεί πρώτα τα χρήματα. Το θύμα δέχτηκε και έτσι κατέθεσε 5.500 ευρώ.

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών με διάφορα προσχήματα. Από τα πιο συνηθισμένα πλέον είναι η υποτιθέμενη αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου. Αυτό συνέβη και με έναν 49χρονο Μεσσήνιο, ο οποίος εξαπατήθηκε από δύο Ρομά που εμφανίζονται ως κάτοικοι Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr, ο 49χρονος στις 16 Δεκεμβρίου, σε γνωστή ιστοσελίδα με αγγελίες οχημάτων, είδε την πώληση ενός αυτοκινήτου. Ήρθε σε επικοινωνία με τον υποτιθέμενο πωλητή και έπειτα από διαπραγματεύσεις, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, σε δύο δόσεις, το συνολικό ποσό των 5.300 ευρώ.

Ωστόσο, αυτοκίνητο δεν παρέλαβε ποτέ και έτσι κατέληξε στην Αστυνομία, όπου έκανε καταγγελία. Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας δικογραφία για απάτη για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε σε βάρος δύο Ρομά, ενός 36χρονου και μιας 37χρονης, οι οποίοι φαίνεται να κατοικούν στην Ηλεία.

newsit.gr

Shares