Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Μέσω WhatsApp τα σκοτεινά μηνύματα Μπουρλά και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν!

Αποκάλυψη – φωτιά από την πρόεδρο της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον Covid!

Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ, σε συνεντευξη της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, αποκαλύπτει ότι τα επίμαχα μηνύματα αναφορικά με την συμφωνία προμήθειας 1,8 δις δόσεων εμβολίων από την ΕΕ τα οποία ανταλλάχθηκαν μεταξύ του ισχυρού άνδρα της φαρμακευτικής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανταλλάχθηκαν μέσω της εφαρμογής WhatsApp!

Η ευρωβουλευτής, μέλος των σοσιαλιστών και Δημοκρατών αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα με το τρίτο συμβόλαιο που συνάφθηκε μεταξύ της ΕΕ και της φαρμακευτικής, ενώ χαρακτήρισε την πρόεδρο της Κομισιόν ως «πολιτικά υπεύθυνη» για τα συμβόλαια των εμβολίων. Είπε δε ξεκάθαρα ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα η επιτροπή στην οποία προεδρεύει και είναι αρμόδια για όλα τα θέματα της πανδημίας, σκοπεύουν να καλέσουν την Φον Ντερ Λάιεν σε ακρόαση ενώπιον της επιτροπής.

Στην ίδια συνέντευξη, η Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ επιβεβαίωσε ότι το ευρωκοινοβούλιο αφαίρεσε τις διαπιστεύσεις των στελεχών της φαρμακευτικής, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μπουρλά έχει αρνηθεί δύο φορές να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή. Χαρακτήρισε μάλιστα την άρνηση του ισχυρού άνδρα της Pfizer, «εξαιρετικά περίεργη», καθώς ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η Κομισιόν.

«Το τρίτο συμβόλαιο με την Pfizer ουσιαστικά δεν το έχουμε δει», καταγγέλλει η πρόεδρος της επιτροπής στην Ναυτεμπορική. «Είναι ένα σύμβολο γιγαντιαίο, αφορά σχεδόν 2 δις δόσεις εμβολίων, από τις οποίες τις μισές υποχρεούνται να προαγοράσουν τα κράτη – μέλη. Το ερώτημα μας λοιπόν είναι, γιατί η Κομισιόν δεν παρέχει στοιχεία ούτε για τις λεπτομέρειες ούτε για τα ποσά. Δεν έχουμε καταλάβει επίσης τι γίνεται με τα μηνύματα WhatsApp μεταξύ της προέδρου της επιτροπής και του Μπουρλά. Κανονικά η επιτροπή ετοιμάζει έγγραφα αναλυτικά με τις τιμές, τις δόσεις και ξεκινά την διαπραγμάτευση. Εδώ όμως υπάρχει το θέμα. Το ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο έχει λάβει όλα τα έγγραφα για τα προηγούμενα συμβόλαια εκτός από αυτό, το τρίτο. Το τρίτο συμβόλαιο δεν έγινε με τις λεγόμενες προκαταβολικές συμφωνίες αγοράς».

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares