Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μέσι: «Είναι δύσκολο να βγουν ξεχωριστοί παίκτες πλέον»

Μέσι: «Είναι δύσκολο να βγουν ξεχωριστοί παίκτες πλέον»

Τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι.


Στην αλλαγή του τρόπου ζωής των νέων παιδιών αλλά και την εντατικοποίηση της τακτικής στο ποδόσφαιρο αποδίδει ο Λιονέλ Μέσι την έλλειψη «ξεχωριστών» ποδοσφαιριστών σήμερα.

Ο ηγέτης της Εθνικής Αργεντινής αναφέρθηκε στους πειρασμούς της τεχνολογίας για τα μικρά παιδιά, αλλά και στο γεγονός ότι οι ομάδες πλέον θέλουν να βάζουν τους παίκτες από μικρούς σε καλούπια χωρίς να τους αφήνουν το περιθώριο να εξελιχθούν μόνοι τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πλέον σήμερα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί 10-11 ετών να παίζει μπάλα έξω, λόγω των κινδύνων που υπάρχουν στους δρόμους. Και επίσης τα παιδιά έχουν πολλούς πειρασμούς, όπως το PlayStation, τα iPad κλπ.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ. Είναι δύσκολο να δούμε έναν παίκτη που να ξεχωρίζει, να είναι διαφορετικός από τα συνηθισμένα, γιατί από μικρή ηλικία είσαι αναγκασμένος να παίζεις με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό είναι το πρόβλημα.

Το ποδόσφαιρο θα γίνεται όλο και πιο τακτικό. Σήμερα πια κάθε ομάδα μπορεί να βάλει δυσκολίες σε έναν αντίπαλο χωρίς να έχει σπουδαίους παίκτες και έχοντας απλώς καλή τακτική και οργάνωση. Κι έτσι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βλέπουμε ξεχωριστούς παίκτες».

Πηγή: fosonline.gr

Shares