Κυριακή , 29 Μαΐου 2022

Μέρη της τουρκικής κυβέρνησης δε διαφέρουν από τη Μαφία, υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέτυχε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τμήματα της κυβέρνησης έχουν γίνει “μαφία”, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Η δύναμη καταστρέφει. Όταν ο Ερντογάν έγινε πρωθυπουργός το 2003, ήθελε ακόμη να περιορίσει τη διαφθορά στη χώρα. Σήμερα, είναι πιο ανεξέλεγκτη από ποτέ”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ. 

Ο Νταβούτογλου, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών μεταξύ του 2009 και του 2014 και ως πρωθυπουργός από το 2014 έως το 2016, υπογράμμισε ότι προσπάθησε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τον αυξανόμενο αυταρχισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός.

Το δημοσίευμα του Ντερ Σπίγκελ με τη συνέντευξη Νταβούτογλου 

Αποκάλυψε ότι έφυγε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για να σχηματίσει το αντιπολιτευόμενο “Καλό Κόμμα” το 2019 μετά την καθιέρωση του προεδρικού συστήματος το 2018. Οι προτάσεις του για μεταρρύθμιση της “Τουρκικής Δημοκρατίας” απορρίφθηκαν ενώ αυξήθηκε η πολιτική πίεση στο πρόσωπό του από το εσωτερικό του AKP.

“Ήθελα να πολεμήσω τον νεποτισμό, (σ.σ. την οικογενειοκρατία), αλλά οι προσπάθειές μου απέβησαν μάταιες. Αφού έφυγα από το γραφείο, ο γαμπρός του Ερντογάν έγινε ο πιο ισχυρός άντρας στο σύστημα. Υποστήριξα την ηθική στην πολιτική. Ο Ερντογάν δεν το ήθελε αυτό,” πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Πεκέρ κατά Ερντογάν: Ο μαφιόζος που βγάζει τα άπλυτα του σουλτάνου στο youtube

Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ που βγάζει στη “φορά τα άπλυτα” του Ερντογάν 

Ο Νταβούτογλου επεσήμανε πως τα δικαστήρια της χώρας έπρεπε να έχουν ξεκινήσει έρευνα εδώ και “πολύ καιρό” για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ και ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς έπρεπε να δώσουν προσοχή στις κατηγορίες του, (σ.σ. εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν). 

“Δεν επηρεάζεται μόνο η οικονομία, αλλά και τα ίδια τα θεμέλια του κράτους. Αλλά είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας  και να ξεφύγουμε από το χαμηλό σημείο στο οποίο έχουμε βρεθεί, εάν μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις δημοκρατικές αρχές και να ανανεώσουμε τους θεσμούς μας,” συνέχισε.

EU unfairly blames Turkey for 'Sofa Gate': MHP's Bahçeli | Daily Sabah

Ο “πολύς” Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο “Γκρίζος Λύκος” που απειλεί συνεχώς την Ελλάδα 

Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε μια κρίση που είναι βαθύτερη από την οικονομική αναταραχή που έπληξε τη χώρα το 2001, η οποία βοήθησε το AKP του Ερντογάν να κερδίσει εκλογές το επόμενο έτος, εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός.

 Η Τουρκία πρόκειται να διεξαγάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το 2023. Ο Νταβούτογλου κατέληξε λέγοντας ότι αναμένει πως οι εκλογές θα προωθηθούν ήδη από την άνοιξη του επόμενου έτους λόγω της αστάθειας της συμμαχίας του Ερντογάν με το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, (ΜΗΡ).  

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares