Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Μεντβέντεφ: Ο χειμώνας μόλις αρχίζει!

Ό,τι είναι καλό για τον Ρώσο σημαίνει θάνατος για τον Γερμανό», υποστήριξε.


Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση τη Δευτέρα, μετά την έναρξη ισχύος του ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο, ότι «ο χειμώνας μόλις αρχίζει», EFE, σύμφωνα με την Agerpres.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα είναι καλό για τον καταναλωτή. Ασφαλώς. Προμηθευτείτε λοιπόν αποστάγματα, κουβέρτες και σόμπες. Μόλις τώρα έρχεται, ο χειμώνας μόλις αρχίζει», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ρώσος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες ρύθμισης των τιμών συνήθως οδηγούν στην εξαφάνιση του προϊόντος ή στην αύξηση του κόστους του. «Κανείς δεν ακύρωσε τον νόμο για τις τιμές. Αυτό θα γίνει με το λάδι. Φυσικά δεν θα εξαφανιστεί, αλλά με τις τιμές θα συμβεί το αδιανόητο», υποστήριξε.

Ο Μεντβέντεφ είπε ειρωνικά ότι αυτή η κατάσταση του θυμίζει «μια ομάδα μεθυσμένων Ευρωπαίων αστών» που αποφασίζουν να κάνουν μπάνιο σε παγωμένο νερό και γι’ αυτό κάποιοι από αυτούς πνίγονται. «Θα ταφούν ανάμεσα σε θλιβερές προπόσεις για όσους χάθηκαν σε μια άνιση μάχη με τη ρωσική αρκούδα και τον στρατηγό Γουίντερ. Λοιπόν, αυτός είναι ο δρόμος που διάλεξαν! Ό,τι είναι καλό για τον Ρώσο σημαίνει θάνατος για τον Γερμανό», υποστήριξε.

Ξεχωριστά, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ανώτατο όριο στην τιμή του αργού πετρελαίου του και ότι ετοιμάζει απάντηση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της G7 να καθορίσουν, από τις 5 Δεκεμβρίου, ανώτατη τιμή για Ρωσικό πετρέλαιο 60 δολαρίων το βαρέλι. Νωρίτερα, η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παραδώσει αργό πετρέλαιο σε χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς στην τιμή του πετρελαίου της, ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares