Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μενέντεζ: Ζητά από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών τα έγγραφα για τη σχέση Τραμπ-Ερντογάν…

Εντείνεται η πίεση από τους Αμερικανούς Γερουσιαστές για τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σήμερα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ έστειλε επιστολή προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ζητώντας όλα τα έγγραφα για τις δοσοληψίες των δύο ηγετών…

Συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ με επιστολή του προς τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο Μπράιαν ανάφερε ότι ζητά “ενημέρωση για τη φύση των σχέσεων του Αμερικανού προέδρου με τον Ερντογάν” επικαλούμενος τις συνέπειες τους στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Μενέντεζ αναφέρθηκε επισης στο γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην επιβολή των κυρώσεων που έχουν ψηφιστεί από το Κογκρέσο και αφορούν την Τουρκία.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την απόφαση του Τραμπ για απόσυρση από την Βορειοανατολική Συρία, ο Μενέντεζ γράφει χαρακτηριστικά «Η σχέση του προέδρου με τον Ερντογάν λειτουργεί καλά για τον ίδιο, όχι όμως και για την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας»..

Ο Γερουσιαστής επικαλέστηκε μάλιστα τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μπομπ Γουντγουορντ βάση των οποίων ο Τραμπ του είχε πει «όλοι μου λένε: τι απαίσιος τύπος. Εγώ όμως τα πάω πολύ καλά μαζί του».

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

liberal.gr

Shares