Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μέλη του Ρουβίκωνα πλήρωσαν εγγυήσεις €60.000 με συναυλίες και δάνειο….

Για την επίθεση που έκαναν στη Βουλή στις 21 Μαΐου – Σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους είχε επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ


Εκτός φύλακης βρίσκονται τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα που κατηρογούνται για την επίθεση στη Βουλή στις 21 Μαΐου καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις 60.000 ευρώ που τους είχε οριστεί – αθροιστικά – ως εγγύηση προκειμένου να μην προφυλακιστούν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ποσό συγκεντρώθηκε όχι μόνο από συναυλίες και προσφορές αλληλέγγυων στον Ρουβίκωνα αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, και από εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που είναι ο άλλος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα 30.000 ευρώ για τον ίδιο βρέθηκαν μόνο από συναυλίες και αλληλέγγυους τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Ο ίδιος, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebook, επιχειρήσε να εμφανιστεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στη φυλακή αλλά, όπως γράφει, «εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζίδη τα λεφτά συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυους σε »Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν.Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα.
Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη».

 

http://www.facebook.com/RealisticallyOptimist/posts/1235878879905447

 

 

πρωτο θεμα

Shares