Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Μελέτη Τσιόδρα: Η ανάρτηση του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα με το «Don’t Look Up»

Ανάρτηση έκανε ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για τη μελέτη που έκανε από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση στις ΜΕΘ της Ελλάδας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Λύτρας χρησιμοποίησε μια ατάκα από την ταινία «Don’t Look Up», η οποία βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών του Netflix, και έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: «Ευγνώμων που προσπαθήσαμε» (I’m grateful we tried…), χρησιμοποιώντας τα hashtags #DontLookUp και #μελετη_τσιοδρα.

Ουσιαστικά, αυτό που φαίνεται να εννοεί ο καθηγητής είναι ότι θέλει και από τη δικιά του μεριά να βάλει μια τελεία στη μείζονα πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε με αφορμή τη μελέτη για τις ΜΕΘ.

Το μακάβριο στοιχείο, όμως, της ανάρτησης είναι ότι τη συγκεκριμένη ατάκα τη χρησιμοποιεί η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, που ενσαρκώνει το ρόλο της διδακτορικής φοιτήτριας, Κέιτ Ντιμπιάσκι, σε μία από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, λίγο πριν ο κόσμος καταστραφεί.

Αυτό φαίνεται πως παρατήρησε και ένας χρήστης του Twitter που απάντησε στον καθηγητή ότι «το μήνυμά σας με κάνει περισσότερο ανήσυχο απ’ ότι ήμουν». Ο ίδιος ο καθηγητής του απάντησε και εξήγησε το σκοπό της ανάρτησής του:

«Ευχαριστώ, επίσης. Μη θορυβείστε όμως άδικα, και μη ψάχνετε πολιτικές ή άλλες αναλογίες με την ταινία πέραν των δύο επιστημόνων, που κάναν ότι μπορούσαν ως επιστήμονες, και άρα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη…».

https://twitter.com/stavrakas9/status/1477654961282592778?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1477664296196841476%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fellada%2Fmeleti-tsiodra-i-anartisi-tou-kathigiti-theodorou-lytra-me-to-Don-t-Look-Up-eygnomon-pou-prospathisame%2F3439685%2F

 

 

Πηγή: newsit.gr

 

Shares