Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μελέτη της Οξφόρδης: Ο εξαναγκασμός των παιδιών σε αυτο-απομόνωση ήταν “περιττός” και “καταστροφικός”

Έρευνα του Πανεπιστημίου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα καθημερινά τεστ θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, σε αντίθεση με την απαίτηση αυτο-απομόνωσης των παιδιών.  

Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν καθώς οι μαθητές αποχωρούσαν από τα σχολεία, την τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους και συνέπεσαν με νέο υψηλό στον αριθμό των ατόμων που αυτο-απομονώθηκαν. Την τελευταία εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές κρατήθηκαν εκτός τάξεων, σε σύγκριση με τους 839.700 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που αναγκάστηκαν να αυτο-απομονωθούν δεν αποδείχτηκαν θετικοί στην Covid. Στην πραγματικότητα, το 98,4 τοις εκατό των μαθητών που στάλθηκαν στο σπίτι για δέκα ημέρες δεν ήταν τελικά φορείς του ιού.

UK Researchers Study COVID-19 and Decision-Making for Reopening Schools | UKNow

Mαθητές σε τάξη βρετανικού σχολείου 

Η έρευνα πρόσθεσε ότι υπήρχαν τέσσερα τοις εκατό λιγότερες περιπτώσεις κορωνοϊού σε σχολεία που έδωσαν προτεραιότητα στα καθημερινά τεστ. Τα πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις μαθητές ήταν εκτός σχολείου.

Ο αριθμός αυξάνεται σχεδόν στο ένα τρίτο μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο Τζόναθαν Μπολ του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ δήλωσε ότι η έρευνα απέδειξε πως η “περιττή διακοπή” θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί μέσω τεστ.

Nottingham virology expert explains why he does not expect third Covid wave to be as serious - Nottinghamshire Live

Ο καθηγητής ιολογίας Τζόναθαν Μπολ 

Ο  Μπολ ανέφερε στην εφημερίδα The Telegraph: “Θα είναι πάντα δύσκολο να προσδιορίσουμε τη σχετική αποτελεσματικότητα της απομόνωσης σε σχέση με τα τεστ, καθώς πρέπει να γίνουν πολλές υποθέσεις. Εκτός αυτού, η μελέτη δείχνει ότι είναι τα καθημερινά τεστ και όχι η απομόνωση, τα οποία αποφαίνονται αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης.”

Ο Τιμ Πέτο, καθηγητής ιατρικής της Οξφόρδης και ερευνητής για τα διαγνωστικά τεστ που διεξάγονται στα σχολεία, ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας.

KEMRI-Wellcome Trust on Twitter: "Pleasure having Prof. Tim Peto visit us & share nuggets of wisdom from his wealth of experience in areas of Whole Genome Sequencing. Prof. Tim is the co-lead

Ο καθηγητής ιατρικής Τιμ Πέτο

Αριθμός ρεκόρ ατόμων στην Αγγλία και στην Ουαλία έχουν εγγραφεί πλέον στην εφαρμογή NHS Test and Trace για να αυτο-απομονωθούν, αν κριθεί απαραίτητο. Το Ινστιτούτο Adam Smith, δεξαμενή σκέψης για την ελεύθερη αγορά, στο Γουέστμινστερ, υπολογίζει ότι 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία και στην Ουαλία κλήθηκαν να αυτο-απομονωθούν από τον Μάιο.  

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, πάνω από 200 σχολεία συμμετείχαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις συνέπειες της αυτο-απομόνωσης των μαθητών και εκείνες της αποτελεσματικότητας της διεξαγωγής καθημερινών διαγνωστικών τεστ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Πηγή: Express

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

Shares