Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Μελάνια-Μαρέβα:1-1…

Αφού, λοιπόν, λύσαμε όλα τα προβλήματά μας, αφού η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εστέφθη από απόλυτη επιτυχία, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με την εμφάνιση των πρώτων κυριών.


«Μαρέβα – Μελάνια: κομψότατες στον Λευκό Οίκο», «Μαρέβα – Μελάνια: δίδαξαν στυλ στον Λευκό Οίκο», «Μαρέβα – Μελάνια επέλεξαν jumpsuit» είναι μερικοί από τους τίτλους άρθρων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ που αναφέρονταν στην παρουσία των συζύγων των κ. Τραμπ και Μητσοτάκη.

Και να τα βίντεο! Και να οι φωτογραφίες! Και να οι λεπτομέρειες για τα χρώματα που προτίμησαν οι δύο κυρίες! Και να οι λεπτομέρειες για τη ζώνη που φόρεσε η μία κυρία και την καρφίτσα – κολεόπτερο που στόλισε το ρούχο της άλλης κυρίας! Και να τα παγωμένα χαμόγελα στον φακό, είτε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο προαύλιο του Λευκού Οίκου, είτε λόγω των ακόμα χαμηλότερων θερμοκρασιών μέσα στο οβάλ γραφείο.

Ακόμα μία φορά, ακόμα ένας Έλληνας πρωθυπουργός, σαν άλλος φτωχός συγγενής, ζήτησε στήριξη και βοήθεια από μία παραδοσιακή σύμμαχο χώρα για να αντιμετωπίσει έναν παραδοσιακό εχθρικό γείτονα. Ακόμα μία φορά, ακόμα ένας Έλληνας πρωθυπουργός, έφυγε με τα χέρια άδεια, αφού δεν έλαβε καμμία υπόσχεση για βοήθεια, ούτε έναν λόγο συμπαράστασης, παρά μόνο συγχαρητήρια, για την μεγάλη επιτυχία που σημειώσαμε να εξέλθουμε από τα μνημόνια καταρρακωμένοι και να περάσουμε στην «κανονικότητα».

Πολύ μελάνι χύθηκε -είναι αλήθεια- για την εμφάνιση των δύο πρώτων κυριών στον Λευκό Οίκο. Και το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά τους πολιτικούς άνδρες ανά τον κόσμο που ασκούν πολιτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα νέα ήθη επιβάλλουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να εστιάζει στους κομπάρσους της πολιτικής και όχι στα κεντρικά πρόσωπα. Ίσως επειδή διάγουμε τη χρυσή εποχή της μετριότητας. Ίσως επειδή οι άνθρωποι μοιάζουμε να έχουμε γίνει φασόν. Ίσως επειδή δεν βγαίνουν πια ισχυρές προσωπικότητες με κάποιο ειδικό βάρος.

Ας αρκεστούμε λοιπόν στα ενσταντανέ των δύο πρώτων κυριών με τις παρόμοιες και τις σωστές στυλιστικές επιλογές για να μην πάθουμε κατάθλιψη από την πολιτική πραγματικότητα.

Γράφει: Δήμητρα Παναγοπούλου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares