Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μεγαλώνει η λίστα θανάτων του Κορωνοϊού: 117 οι νεκροί στην Ελλάδα-«Έφυγε» και ένας 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ…

Ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό…

Πριν λίγο έφυγε από την ζωή ένας 86χρονος άνδρας στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, έχοντας καρδιολογικά προβλήματα. Ετσι, αυτό ήταν το 4ο θύμα τις τελευταίες ώρες στην χώρα μας.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 2.245. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες, ενώ 550 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι από το εξωτερικό και 950 με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 61 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες. 44 πολίτες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

6 νεκρούς από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τέλος, ο λοιμωξιλόγος ανακοίνωσε 6 θανάτους από τον κορωνοϊοό, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 116, χωρίς να υπολογίζεται ο 86χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Από τους θανόντες 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90,5% των θυμάτων του κορωνοϊού είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον έλεγχο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκε σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Εκεί, όπως σημείωσε, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Έρευνα για τη ανοσία έναντι στον κορωνοϊό ανά την Ευρώπη

Αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτη για την ανάπτυξη αντισωμάτων του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μια σειρά από περιοχές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και αλλού. «Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτία ως 14% στη Γερμανία» σχολίασε και τόνισε πως τα ποσοστά αυτά σε συστήματα υγείας που δέχτηκαν έντονη πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχουν και πολύ σημασία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι ενδείξεις θέλουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στην ανάπτυξη γενικής ανοσίας. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μια αξιόπιστη μέτρηση εξαρτάται από την αξιοπιστία των τεστ, το είδος του πληθυσμού που συμμετέχει στην έρευνα και την εικόνα με την οποία εκδηλώθηκε ο ιός στον άνθρωποι που έγινε το τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, για την ώρα, πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. «Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Επιβεβαιώνεται πως ο κορωνοϊός δεν προσβάλει παιδιά

Αναφερόμενος σε μια άλλη έρευνα στην Ισλανδία, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε πως ο κορωνοϊός φαίνεται να προσβάλει λιγότερο μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο, κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βρέθηκε θετικό.

Από την ίδια έρευνα, επιβεβαιώνεται για κάποιο λόγο η υπεροχή του ιού στους άνδρες. Οι επιστήμονες και τα στοιχεία για τον κορωνοϊό δείχνουν πως η νόσος προσβάλει περισσότερο και πιο βαριά άνδρες από ότι γυναίκες.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares