Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

Μεγάλο κράξιμο του Τριντό για την εμπλοκή του Καναδά στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη συνέχιση της υποστήριξης του λαού της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό και πρόσθετες κυρώσεις. Δυσαρεστημένοι οι Καναδοί 

Ο πρωθυπουργός Τριντό ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα παράσχει τέσσερα επιπλέον κύρια άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην άμυνα της χώρας τους, αυξάνοντας τη συνεισφορά μας σε οκτώ συνολικά άρματα μάχης. Ο Καναδάς θα παράσχει επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης και πάνω από 5.000 φυσίγγια των 155 mm. Τα τέσσερα προηγουμένως ανακοινωθέντα κύρια άρματα μάχης Leopard 2 παραδόθηκαν στην Πολωνία και μια ομάδα εκπαιδευτών των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύει επί του παρόντος πληρώματα ουκρανικών αρμάτων μάχης.

Για να αυξήσει την πίεση στο καθεστώς του Πούτιν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς επιβάλλει νέες κυρώσεις σε άτομα και οντότητες συνένοχους στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Αυτά τα νέα μέτρα, τα οποία βασίζονται στις κυρώσεις που έχουμε ήδη εφαρμόσει το προηγούμενο έτος, περιλαμβάνουν:

Επιβολή κυρώσεων σε 122 άτομα και 13 οντότητες, συμπεριλαμβανομένων μελών της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου που ψήφισαν υπέρ της νομοθεσίας που σχετίζεται με την εισβολή και την απόπειρα προσάρτησης τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Άλλα πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις περιλαμβάνουν Ρώσους Αντιπρόεδρους της Κυβέρνησης, Υπουργούς και άλλους στο Γραφείο του Προέδρου της Ρωσίας και του ρωσικού στρατού, καθώς και μέλη των οικογενειών ατόμων που είχαν λάβει προηγουμένως κυρώσεις.
Επιβολή κυρώσεων σε επτά Ρώσους ιδιώτες και 50 αμυντικές οντότητες που εμπλέκονται στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αρμάτων μάχης, πυραύλων και οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία· και
Απαγόρευση της εξαγωγής στη Ρωσία ορισμένων χημικών στοιχείων για χρήση σε ηλεκτρονικά είδη και απαγόρευση της εισαγωγής, αγοράς ή απόκτησης ρωσικών όπλων, πυρομαχικών και άλλων όπλων, οπουδήποτε βρίσκονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία, από τη Ρωσία ή από οποιοδήποτε πρόσωπο στη Ρωσία.

Δείτε την αντίδραση των Καναδών στις ανακοινώσεις του Τριντό:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares