Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Μεγάλη ΤΙΜΗ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Καναδά! Συμμετείχε ο πρωθυπουργός…

Με ενθουσιασμό και λαμπρότητα γιορτάσθηκε η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου στον Καναδά.
Γιορτάσθηκε με Θ. Λειτουργίες, Εσπερινούς, παρελάσεις, δείπνα και αναρτήσεις της ελληνικής σημαίας στα δημαρχεία των μεγαλύτερων πόλεων του Καναδά. Όλα έγιναν με απόλυτη τάξη και επιτυχία.

Στο Μοντρεάλ, όπως κάθε χρόνο, η εθνική παρέλαση ήταν άριστα οργανωμένη με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού και με χιλιάδες μαθητές, συλλόγους και κοινότητες που παρήλασαν.

Τελετάρχης της παρέλασης ήταν ο γιατρός Apostolos Papageorgiou.

Πέντε ήσαν οι μπροστάρηδες, στη μέση ο Πρωθυπουργός του Καναδά Ιουστίνος Τρουντώ, δεξιά ο Μητροπολίτης Σωτήριος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος και αριστερά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Άρχων Χαρτουλάριος Νικόλαος Παγώνης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ κ. Μιχαήλ Γαβριηλίδης.

Ακολουθούσαν δεκάδες άλλοι επίσημοι, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μαζί με τους Έλληνες παρήλασαν Αρμένιοι, Εβραίοι και άλλες εθνικότητες.

Στη Δοξολογία, μετά την Θ. Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, το χαιρετισμό της πατρίδας και το μήνυμα της ημέρας έφερε ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, του οποίου ο λόγος ήταν τόσο μεστός, ώστε καταχειροκροτήθηκε από τους πάντες.

Κατά τον ίδιο τρόπο έγινε η παρέλαση στο Τορόντο και στις άλλες μεγάλες πόλεις του Καναδά.

kanadas 1

kanadas 1romfea.gr

Shares