Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Μεγάλη ήττα των Αζέρων μετά την εκεχειρία: Απέτυχαν οι επιθέσεις κατά στρατηγικής πόλη στο νότιο Καραμπάχ…..

Ο στρατός του Αρτσάχ ελέγχει πλήρως τη Hadrut


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησαν να καταλάβουν τη στρατηγική πόλη Hadrut τη Δευτέρα,  αφού προηγουμένως ισχυρίστηκαν ότι ελέγχουν την περιοχή στο νότιο μέρος του Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, ο Αμυντικός Στρατός του Αρτσάχ (ADA) έχει τον πλήρη έλεγχο της Hadrut, παρά τις πολλές προσπάθειες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν να καταλάβει την πόλη.

Αυτό αποτελεί την πρώτη σημαντική ήττα των Αζέρων μετά την παραβίαση της εκεχειρίας και καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη συχνότητα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον της Hadrut από τότε που κατέλαβαν τη στρατηγική περιοχή Jebrayil στον νότιο άξονα του Καραμπάχ.

Παρά το γεγονός ότι συμφώνησε σε εκεχειρία στη Μόσχα, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνέχισε να επιτίθεται στις αρμενικές δυνάμεις στους νότιους και βόρειους άξονες της περιοχής Καραμπάχ.

Οι αρμενικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζουν να ελέγχουν τη Hadrut, εν μέσω αυξημένης επιθετικότητας από εναέρια μέσα των αζερικών δυνάμεων.

 

ΠΗΓΗ

 

Shares