Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Μεγάλη η μάχη για επιζώντες, «αγριεύει» ο Πηνειός

Μεγάλη είναι η ανησυχία μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τον Θεσσαλικό Κάμπο

Εφιαλτική και η αποψινή νύχτα για τους κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel.

Η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη, καθώς όσο περνά η ώρα η στάθμη του Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ αλλεπάληλα είναι τα μηνύματα του 112 σε περιοχές της Λάρισας που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες.

Η Πολιτική Προστασία δίνει μάχη με τον χρόνο και τα νερά για την ενίσχυση των αναχωμάτων του ποταμού στα όρια της πόλης αλλά και για την απομάκρυνση του πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε δεκάδες οικισμούς, ενώ άγνωστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων, με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης να κάνουν λόγο για 7 επιβεβαιωμένους αγνοούμενους.

Πρόκειται για έναν 42χρονο στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, έναν 77χρονο στο Πάτση Πηλίου, ένα ζευγάρι Αυστριακών στα Ποτιστικά Πηλίου, ένας άνδρας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, μία 85χρονη και ο 65χρονος γιος της στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ειδικότερα:

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

2. Από 06-09-2023 αγνοείται ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου

3. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

4. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.

5. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».

 

newsbomb

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares