Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Μεγάλες επιτυχίες, με στάση στον ελληνικό βυθό…

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται, βλέποντας κανείς τον τρόπο με τον οποίο κινείται η σημερινή πολιτική ηγεσία στο πεδίο της άσκησης εθνικής εξωτερικής πολιτικής…

Φτάσαμε στο σημείο , να χαιρετίζουμε ως επιτυχία την έμμεση άλωση της Ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Ιόνιο, για να πούμε ότι πετύχαμε. Υποθηκεύσαμε τον ελληνικό βυθό και τα αλιεύματα του, απλά για να μας πουν οι Ιταλοί το πολυπόθητο ναι στον καθορισμό , αύριο της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Προφανώς ο πλούσιος βυθός του Ιονίου σε γαρίδες , που τις παραχωρούμε ελαφριά τη καρδία στους “φίλους” Ιταλούς για κάποιον που θα το δει επιδερμικά δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Για εκείνον όμως που θα κοιτάξει τις μετοχές στον τομέα της αλιείας θα αντιληφθεί αμέσως , πως οι Ιταλοί κατάφεραν το μεγαλύτερο ντιλ των τελευταίων 77 ετών με τη χώρα μας, κερδίζοντας μέρος από το θησαυρό αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

Ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο της συμφωνίας, ενώ εμείς ως Ελλάδα καταφέραμε αντί για αποκλειστική οικονομική ζώνη- Θαλάσσια ζώνη, καταφέραμε αυτή η ζώνη να είναι κοινόχρηστη, στο όνομα της μελλοντικής υποσχετικής για υποστήριξη από την Ιταλία στη διένεξη μας με την Τουρκία , για τα αυτονόητα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σε αυτούς που διαβάζουν τα ψιλά γράμματα , φαίνεται ξεκάθαρα πως το φοβικό σύνδρομο της Ελληνικής κυβέρνησης, επιτάχυνε το κλείσιμο μιας συμφωνίας που μόνο εθνικά συμφέρουσα δεν είναι. Με την Ιταλία , πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση , όπου εκεί συνυπάρχουμε ως εταίροι , δε συναντιόμαστε πουθενά αλλού. Ούτε στη Λιβύη , όπου η Ιταλία βοηθά ξεκάθαρα την φιλοτουρκική κυβέρνηση , ούτε επίσης και στην διένεξη μας με την Τουρκία μπορούμε να συναντηθούμε. Και πως να γίνει αυτό, όταν οι Ιταλοί είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων και τεχνογνωσίας στην πολεμοχαρή Τουρκία. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε σε όνειρα πρώιμης καλοκαιρινής νυκτός.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares