Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της εγκληματικότητας στο Ισραήλ

israel

Από την αρχή του έτους 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με τους Άραβες του Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου για την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στις περιοχές όπου κυριαρχεί η αραβική μειονότητα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις.

«Το αίμα ρέει στους δρόμους μας», είπε ο δήμαρχος της Τίρα (σχεδόν 30 χλμ βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ) Μααμούν Αμπντελάι στη διάρκεια της συγκέντρωσης. Αξιωματούχος της δημοτικής αρχής στην Τίρα δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από ενόπλους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δήμαρχος της Τίρα κατηγόρησε την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι δεν έχει καταφέρει να πατάξει την εγκληματικότητα στους κόλπους της αραβικής μειονότητας. Εκείνοι που διόρισαν υπουργό Εθνικής Ασφάλειας τον ακροδεξιό Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «δεν θέλουν να μας προστατεύσουν», υποστήριξε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ αποκάλεσε τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «θλιβερό ρατσιστή» και «σκέτη αποτυχία» σε ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Καρκούρ (βόρεια). Δεσμεύτηκε ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να καταρρεύσει αυτός ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Από την αρχή του έτους, 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με την εγκληματικότητα στους κόλπους της ισραηλινής αραβικής μειονότητας, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα μέλη της αραβικής μειονότητας υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares