Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί τον Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος…..

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Πρέσβη Samuel Brownback, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας


Επίσκεψη στην Αμερική θα πραγματοποιήσει τον Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου έχει προγραμματισθεί να συναντήσει τον πρόεδρο Τραμπ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, του πρέσβη Samuel Brownback, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο Πρέσβης Brownback, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Ι. Θεολογική Σχολή, συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική, κατά τον ερχόμενο Μάιο, και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως παρέστησαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη κ. Daria Darnell, μαζί με συνεργάτες του κ. Πρέσβη και του Γ. Προξενείου, ενώ από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Δ/ντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Ο Πρέσβης του Καναδά στην Άγκυρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε επίσης σήμερα, στο Φανάρι, ο Πρέσβης του Καναδά στην Άγκυρα, κ. Jamal Khokhar.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, αλλά και για το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά. Τον κ. Πρέσβη συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος του Καναδά στην Πόλη κ. Brahim Achtoutal.

 

πρωτο θεμα

Shares