Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Με το δεξί στο Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς…

Δυναμική αρχή έκανε στο φετινό Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος πρωταθλητής απέδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στον Γερμανό Μαξιμίλαν Μάρτερερ…επικρατώντας 3-0 σετ στον πρώτο γύρο του μεγάλου γαλλικού οπεν και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γκανεσβάραν (Νο86) –Ντελιέν (Νο92) για να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά. Πήρε τα ηνία κάνοντας το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 2-0. Ο Γερμανός μείωσε σε 2-1, ενώ έμεινε κοντά μέχρι το 3-2 του πρώτου σετ, αφού ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός στα επόμενα τρία γκέιμς και έκανε σε 29 λεπτά το 6-2.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς στα δύο πρώτα γκέιμ, όμως ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο τρίτο και πήρε άνετα το τέταρτο, ξεφεύγοντας με 3-1. Ο Μάρτερερ μείωσε σε 3-2, όμως ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και πήρε τα τέσσερα επόμενα, κάνοντας το 6-2 σετ 27 λεπτά.

Ο Μάρτερερ τα έδωσε όλα στο τέταρτο και κατάφερε να στριμώξει για λίγο τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στο τέλος έδειξε την κλάση του και πήρε τη νίκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε να είναι καταιγιστικός έχοντας την μπάλα στα χέρια, όμως σε αυτό το σετ ανέβασε την απόδοσή του και ο Γερμανός, που κράτησε σερβίς μέχρι και το 6-5. Ο Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησε (7-4) και έκανε το 3-0 σετ.
sport-fm.gr

Shares