Δευτέρα , 3 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Με ποινή φυλάκισης έως και δυο χρόνια αντιμετωπίζουν ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ καθώς πρόσβαλαν την εικόνα της Παναγίας και του Ιησού….

Με ποινή φυλάκισης έως και δυο χρόνια αντιμετωπίζουν ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ καθώς πρόσβαλαν την εικόνα της Παναγίας και του Ιησού....

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο ,  προσβάλλουν ένα θρησκευτικά σύμβολα. Τρεις ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ συνελήφθησαν καθώς προσέβαλαν την εικόνα της Παναγίας και τον Ιησού με την γνωστή τους σημαία.

Η «Μαύρη Μαντόνα της Τσεστοχόβα» είναι μια βυζαντινή εικόνα που βρίσκεται στη μονή της της Γιάσνα Γκόρα, μνημείο της Ουνέσκο και έναν από τα πλέον σημαντικούς καθολικούς ναούς της Πολωνίας. Η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολωνίας.

Η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει  ακόμα και τα δύο έτη. Ωστόσο πλήθος αντιδράσεων ξέσπασε μετά από αυτήν την καταδικαστέα  πράξη με τις  αφίσες αποτελούν  «πολιτισμική βαρβαρότητα» και προσβάλει το αίσθημα των πιστών.

Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, Νόμος και Δικαιοσύνη, προσπαθεί να κινητοποιήσει τον πυρήνα των ψηφοφόρων του στις ευρωεκλογές καταδίκασε ατέ τις πράξεις «Συνιστούν απειλή για την ταυτότητά μας, για το έθνος μας, για τη συνέχειά του και έτσι, αποτελούν απειλή για το ίδιο το πολωνικό κράτος»

Ωστόσο κανένα ελληνικό κόμμα δεν αναφέρθηκε σε αυτό παρά μόνο η Ελληνική λύση.Η ΝΔ δεν αναφέρθηκε καν σε αυτήν την καταδικαστέα πράξη.

Image

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares