Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Με “νύχια και με δόντια” κρατιέται ο Ερντογάν: Παρακαλάει τον Πούτιν για Συρία-Λιβύη – Ετοιμάζεται να αυξήσει τις δυνάμεις τους….

Πριν από λίγο ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν, και συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία αλλά και τη Λιβύη


Η Τουρκία αποκάλυψε την πρόθεσή της να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία στέλνοντας μεγάλες δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ για να διατηρήσει τα «λάφυρα» που κέρδισε μετά την αιματηρή εισβολή του προηγούμενου έτους.

Ένα κείμενο με τίτλο «Γιατί είναι σημαντικό το Ιντλίμπ για την Τουρκία», συνοδευόμενο από ένα βίντεο, εμφανίστηκε χθες το βράδυ σε επίσημους κυβερνητικούς λογαριασμούς, στέλνοντας μήνυμα ότι ο κίνδυνος στη Συρία δεν έχει εξαληφθεί.

Το βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Ιντλίμπ, και σκηνές από τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν εκεί οι τουρκικές δυνάμεις, επιβεβαιώνει ότι «η Τουρκία αποτελεί βασικό κομμάτι για την επίλυση του εσωτερικού πολέμου στη Συρία, ενός πολέμου που πλησιάζει το δέκατο έτος του».

Πριν από λίγο, ο Τούρκος ηγέτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία, εκτός από τα θέματα της πανδημίας, συζητήθηκε και η κατάσταση στη Συρία αλλά και τη Λιβύη.

 

Η επαρχία Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των αντικαθεστωτικών (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τζιχαντιστές), που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ εδώ και επτά χρόνια. Η περιοχή, η οποία βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία, έχει σύνορα με την Τουρκία, ενώ από αυτήν διέρχονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, που οδηγούν από το Χαλέπι στη Χάμα και τη Δαμασκό και δυτικά προς τη Λαττάκεια. Εάν η Ιντλίμπ πέσει, οι αντικαθεστωτικοί θα μείνουν με λίγους, αποκομμένους και διασκορπισμένους ανά τη χώρα, θύλακες, κάτι που θα σημάνει την τελική τους ήττα.

 

ΠΗΓΗ

Shares