Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Με έσπρωξε με δύναμη και προσγειώθηκα στα πλακάκια, λέει ο γιατρός στην Κρήτη που δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενή

Ενα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (8/1) στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, του νομού Ηρακλείου της Κρήτης, όταν μεταφέρθηκε ασθενής με προβλήματα ζαχάρου.

Στον ασθενή δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό που εφημέρευε, όμως οι συνοδοί του τον πήραν να φύγουν. Ο γιατρός τους είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με την υγεία του και έπρεπε να παραμείνει για νοσηλεία.

Διαφώνησαν και κάποιος από τους συνοδούς τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο γιατρός να πέσει και να χτυπήσει, να σπάσει πλευρά και ισχίο και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, ένας άλλος γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο Μανώλης Μεραμβελιωτάκης αναφερόμενος στην αιτία της επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του, επισημαίνει ότι ο συνοδός του ασθενούς νόμιζε πως ο γιατρός τού έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Mega, το θύμα της επίθεσης, ο Σταύρος Καλπαδάκης, γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, έκανε λόγο για έναν ασθενή σε αμόκ.

 

«Ήρθαν δύο νεαροί και ο ένας μου είπε “ο φίλος μου δεν είναι καλά”. Κάναμε τις εξετάσεις, βρήκαμε ότι το ζάχαρο είναι χαμηλό, μάθαμε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου ένα και έπρεπε να του ανεβάσουμε το ζάχαρο. Ήταν στην αρχή διεγερτικός, δεν ήθελε τη θεραπεία, κάποια στιγμή τον πείσαμε, του βάλαμε τον ορό. Όταν αποφασίσαμε να του βάλουμε δύο ενέσεις, αντέδρασε, πέταξε τον ορό και άρχισε να τρέχει» υπογράμμισε ο γιατρός.

Και πρόσθεσε: «Τότε ο συνοδός του άρχισε να ρωτάει “τι του κάνατε, τι του βάλατε”. Βγήκα τρέχοντας να προλάβω τον νεαρό και τότε έτρεξε πίσω μου ο συνοδός και με έσπρωξε με δύναμη. Προσγειώθηκα στα πλακάκια».

 

πρωτο θεμα

Shares