Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Με δύο μεταγραφές στα δεξιά ο Ολυμπιακός…

Η θέση που ενισχύθηκε περισσότερο στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, άρα εκεί θα πρέπει πλέον να είναι πιο ήσυχος ενόψει Μακάμπι και όλης της σεζόν. Δίχως πειράματα και αλχημείες.


Μετά την αποχώρηση του μόνιμου δεξιού μπακ επί μία εξαετία Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά χρήματα και επιχείρησε με κάθε τρόπο να καλύψει επάξια τη θέση του Νορβηγού. Και πολύπειρο άσο με θητεία στην Μπάγερν έφερε, τον Ραφίνια, παίκτη από την Γαλλία με παραστάσεις αγόρασε με ακριβό συμβόλαιο (Λαλά), πήρε ποδοσφαιριστή από την Μπουντεσλίγκα (Ντρέγκερ), ταλέντο από την Πρέμιερ Λιγκ (Καρμπόβνικ), έδωσε ευκαιρία σε δικούς του Έλληνες παίκτες (Ανδρούτσο, Βρουσάι).

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπήρξε δικαίωση για τις επιλογές αυτές. Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό απέτυχαν. Και στο φετινό καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός προχώρησε άμεσα στην ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης κάνοντας δύο μεταγραφές ξένων παικτών. Ενός σπουδαίου από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με θητεία σε Ιταλία, αλλά και με δύο Μουντιάλ, όπως είναι ο Σίμε Βρσάλικο και ενός Ισπανού που τον έχουν δει πάρα πολύ καιρό οι Πειραιώτες λόγω Νότιγχαμ, τον Άβιλα από την Χάντερσφιλντ.

Ο Βρσάλικο θα είναι ο βασικός όταν βρεθεί σε απόλυτη ετοιμότητα και με τον ίδιο να κάνει προσπάθεια για τα ματς με την Μακάμπι Χάιφα που είναι αγώνες απόλυτης κρισιμότητας, όπως και όλοι για τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Ο Άβιλα κανονικά θα μπορούσε να είναι και αυτός βασικός, δηλαδή να αποτελεί τέτοιου τύπου μεταγραφή, συνεπώς οφείλει να είναι πανέτοιμος κάθε φορά που θα χρειάζεται. Κι επειδή έχει παίξει στα φιλικά της Αυστρίας και έχει ήδη ενσωματωθεί στην ομάδα, ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς τον υπολογίζουν για μία λύση απόλυτης αξιοπιστίας για την Χάιφα και ίσως και για την ρεβάνς. Με τα όποια σκαμπανεβάσματα που έχει δείξει στην προετοιμασία να απαιτούν πλέον ανάγκη ισορροπίας και μεγαλύτερης αποφασιστικότητας, αμυντικά και επιθετικά, στην απόδοση ενός πράγματι καλού παίκτη.

Να έχει κάνει ο Ολυμπιακός δύο τέτοιες μεταγραφές για το δεξί άκρο της άμυνας και να υπάρχουν σενάρια χρησιμοποίησης άλλου παίκτη εκεί (π.χ. Ανδρούτσου ή Κανέ) είναι λίγο παράδοξο. Και σε κανένα από τα ευρωπαϊκά ματς Ιουλίου και Αυγούστου δεν μπορεί να υπάρχουν παράδοξα και αλχημείες.

Πηγή: fosonline.gr

Shares