Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς από την Δράμα

Τρεις ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας μεταφέρονται μέσα σε ειδικές κάψουλες με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας σε νοσοκομεία της Αθήνας για να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πίεση ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαίο η μεταφορά των τριών αυτών ανθρώπων καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή και θα πρέπει να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, το νοσοκομείο της Δράμας διαψεύδει τις πληροφορίες ότι υπήρξαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου Δράμας:

«Μετά από αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, και για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας, επισημάνουμε τα εξής:

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Η μεταφορά ασθενών στην Αθήνα είναι ενδεικτική της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα από τον όγκο των κρουσμάτων covid-19 και των διασωλημένων ασθενών.

Ώρες αγωνίας στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Οι νοσηλείες των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 σε απλούς θαλάμους και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς στο σύνολο της επικράτειας ξεπερνούν τους 4.000.

Όπως αποδεικνύεται από στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΝΕΑ» τα οποία συνθέτουν την «ακτινογραφία» του επιβαρυμένου ΕΣΥ, τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι αυτά που «φλέγονται».

Αναλυτικότερα, έξι στους 10 ασθενείς που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό αναπτύσσοντας ήπια έως και σοβαρά συμπτώματα, λαμβάνουν νοσοκομειακή φροντίδα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την Αττική είναι αρκετά πιο χαμηλό, έως και την περασμένη Κυριακή δεν ξεπερνούσε το 15%.

Επιπρόσθετα και σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς η ίδια «ακτινογραφία», αποκαλύπτει πως τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδα χρειάζονται άμεσα υποστηρικτικές ανάσες. Και αυτό διότι το 51% των ασθενών που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη και στις όμορες επιβαρυμένες περιοχές, με αποτέλεσμα η πληρότητα των Εντατικών να αγγίζει πλέον το 100%.

 

newsbomb

Shares