Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μάζης στον FOCUS FM: Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Τουρκία, η Τουρκία έχει να φοβηθεί από την Ελλάδα…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μάζης στον FOCUS FM: Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Τουρκία, η Τουρκία έχει να φοβηθεί από την Ελλάδα...(ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Μου θυμίζει μια πολύ κακή σκηνοθεσία, γερμανικής και αμερικανικής προελεύσεως» είπε στον FOCUS o Ιωάννης Μάζης…

…αναφερόμενος «στην εμφάνιση του τουρκικού στόλου, συνοδευόμενη από τις δηλώσεις Ερντογάν περί Navtex, το γεγονός ότι συνέπεσε με την παρουσία του ΥΠΕΞ της Γερμανίας στην Αθήνα και την προσφυγή μέσω του Μάας της ελληνικής πλευράς προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο για να λύσει το θέμα, η οποία η ηρωικά όπως γράφει η Bild, παρενέβη και αποσόβησε την κρίση».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει ένα αντί casus belli, το οποίο θα γινόταν στο πλαίσιο των εργασιών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι “300” να ορίσουν τις κόκκινες γραμμές, εκπέμποντας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας της χώρας».

«Κάτι τέτοιο δεν έγινε και, αυτή τη στιγμή προτιμούμε τη μεμονωμένη ενημέρωση για να μη φανεί ότι η κυβέρνηση λαμβάνει εντολές ή συναποφασίζει και δεν είναι αυτή η οποία παίρνει τις αποφάσεις» πρόσθεσε.

Για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ο κ. Μάζης είπε ότι «η προσπάθεια της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει πρώτα τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας, γιατί έτσι ελπίζει». Όπως υπογράμμισε, «το σχέδιο της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει θερμά τετελεσμένα και μετά να καθίσει στο τραπέζι σε έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο, κατά την ατζέντα Καλίν, και να πάρει το 80% από αυτά που θα ζητήσει και τα οποία αρχίζουν από την εκλογή αιρετού μουφτή στη Θράκη μέχρι την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου».

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ανέφερε «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και στην πολεμική αρετή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Δεν φοβάμαι καθόλου και πιστεύω ότι οι Τούρκοι εάν αποφασίσουν να προβούν σε κάποια απερίσκεπτη ενέργεια θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ ισχυρό εχθρό, τον οποίο ήδη τον υπολογίζουν. Εάν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν ένα τετελεσμένο, θα το είχαν κάνει ήδη. Προσπαθούν, όσο μπορούν, μέσω του εκφοβισμού και ελπίζοντας ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα θελήσει να προβεί σε θερμή απάντηση, να αποσπάσουν ό,τι μπορούν από θέσεως ισχύος.» κατέληξε ο κ. Μάζης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares