Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΜΑΖΗΣ – ΓΡΙΒΑΣ: Οι καθηγητές γεωπολιτικής ΛΕΝΕ ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ελληνοτουρκικά…..

Μάζης-Γρίβας: Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Φανίδη και στην εκπομπή «Αυτή είναι η λύση» στο ΑLERT TV ,έδωσαν ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης και ο Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας σχετικά με  τα εθνικά δικαιώματα της Ελλάδας που καταπατά η ΤουρκίαΟι Καθηγητές Ι.Μάζης και Κ.Γρίβας ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αναλύουν λεπτομερώς το σχέδιο της Τουρκίας  και την δύσκολη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης τόνισε ότι η Τουρκία επιδίδεται σε πόλεμο νεύρων προς την Ελλάδα.Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις του Ocus Reis.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μέγα ατόπημα του Ν.Δένδια , δηλαδή  στο αίτημα αναστολής  της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ και Τουρκίας. Τόνισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέβαλε τις  κόκκινες γραμμές που ήθελε η Τουρκία.Τέλος αναφέρθηκε για την  Αιγιαλίτιδος Ζώνης στα 12 ν.μ  η οποία είναι νομοθετημένη πρόταση .

Ο Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εάν η Ελλάδα είχε επιβάλλει τις κόκκινες γραμμές η Τουρκία δεν θα προκαλούσε.Ο Κ.Γρίβας τόνισε ότι η Τουρκία φοβάται να συγκρουστεί με την Ελλάδα καθώς οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις υπερέχουν σε δύναμη.Ακόμα επέμεινε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια .

Τέλος ο Ι.Μάζης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Τουρκίας για τα   12 ν μ και για τις κινήσεις του Οcus Reis. Σε περίπτωση παραβιάσει τα 12 ν.μ  θα βρεθεί εντός ελληνικής κυριαρχίας και δεν θα παραβιάσει απλά τα  κυριαρχικά δικαιώματα.Υποστήριξε ότι αν θες πραγματικά να αποφύγεις τον πόλεμο με την Τουρκία , δεν περιμένεις να φτάσει στο Καστελλόριζο , στο όνομα του κατευνασμού και της φιλειρηνικής προσέγγισης, γιατί τότε δεν θα αποφύγεις το πόλεμο, αλλά τώρα όχι αύριο παίρνεις μέτρα. Κάνεις επέκταση της αιγιαλίτιδας σου στα 12 ν.μ. ενιαία τώρα, καταγγέλλεις την παραβίαση της από την Τουρκία, ζητάς σήμερα αυστηρές κυρώσεις από την Ε.Ε. αλλιώς μπλοκάρεις τα πάντα, καταγγέλλεις την καταπάτηση 7 ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καθιστάς υπαίτιους Ε.Ε., ΝΑΤΟ , μεγάλους παίκτες ισχύος και συμμάχους, στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η Νοτιοανατολική Μεσόγειος σε «κόλαση» , τονίζοντας ότι είσαι αποφασισμένος να υπερασπιστείς μέχρι εσχάτων τις κόκκινες γραμμές της εθνικής σου κυριαρχίας.

Ο Ι.Μάζης εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα το πάει μέχρι τα άκρα όσο αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν προτίθεται να τον εμποδίσει , γνωρίζοντας ότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να σταθεί απέναντι του και για αυτό επιχειρεί ανέξοδα με την προβολή ισχύος να την σύρει σε ένα τραπέζι διαλόγου υποχωρήσεων και συμβιβασμών με τα θέλω του.

Eπίσης θύμισε ότι μετά την Τουρική Εισβολή και Κατοχή της Κύπρου, οδηγήθηκε σε λανθασμένες ενέργειες, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να σαλαμοποιεί την Ελληνοτουρκική διαφορά που έχει να κάνει με το Αιγαίο τον Εναέριο Χώρο. Από το Mea Culpa, τα Ιμια, το Casus Belli, την Μαδρίτη, τον Ελσινκι, το Oruc Reis, το Yavuz, το Kanuni. Οπως τόνισε το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι «εντέχνως απομακρύναμε από την εξίσωση της Ελληνοτουρκικής διαφοράς την Κύπρο. Οτι περιφρονήσαμε το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου. Το γεγονός ότι δεν υπογράψαμε το σύμφωνο με την Γαλλία που περιείχε ρήτρα στρατιωτική συμβολής» ενώ όπως είπε το κυριότερο είναι ότι ποτέ δεν επεκτείναμε τα 12 ναυτικά μίλια και κατέληξε ότι όλα αυτά κάποια στιγμή πληρώνονται.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/270912624210624/

Δείτε εδώ τον Ι.Μάζη και τον Κ.Γρίβα να επιβεβαιώνουν τις  απόψεις της Ελληνικής λύσης για τα 12 ναυτικά μίλια:

Ι. Μάζης για τα 12 ν.μ: Η πομφόλυξ της «κλειστής ελληνικής λίμνης» του Αιγαίου…

 

Γ. Μάζης στον «Focus Fm» :Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια τώρα… σύλληψη του Ορουτς Ρέις & βύθιση όλων των στρατιωτικών σκαφών που το συνοδεύουν…(HXHTIKO)

 

Ο καθηγητής Μάζης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Βελόπουλο! “Φοβάμαι αποστρατικοποίηση νήσων”

Κ.ΓΡΙΒΑΣ ΣΤΟΝ Focus Fm: «CASUS BELLI το Oruc Reis! Επιβάλλεται η στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας»…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Καθηγητής Γρίβας: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διέσωσε και την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους και την ελληνική στρατηγική

Shares