Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Μαζική παράδοση όπλων; Η Ρωσία στέλνει 7 μεγάλα αεροπλάνα φορτίου στη Συρία…(ΦΩΤΟ)

Αρκετά ρωσικά αεροπλάνα φορτίου εντοπίστηκαν με κατεύθυνση από τη Μόσχα προς την αεροπορική βάση Hmeimim προς τη Συρία αυτή την εβδομάδα…

Σύμφωνα με το Avia.Pro, το ρωσικό αεροπορικό «κομβόι» αποτελούταν από επτά μεγάλα αεροσκάφη IL-76, τα οποία «μπορεί να υποδηλώνουν την παράδοση μεγάλης παρτίδας όπλων στην Αραβική Δημοκρατία».

Η δημοσίευση ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός αεροσκαφών παρατηρήθηκε καθ ‘οδόν προς τη Συρία, κάτι που θέτει πολλά ερωτήματα».

Αν και παραμένει ασαφές τι μετέφεραν τα αεροσκάφη, το Avia.Pro κάνει διάφορα σενάρια, όπως το να μεταφέρουν όπλα στη Συρία καθώς η ένταση κλιμακώνεται, ή και στη Λιβύη όπου η Μόσχασ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της εκεχειρίας.

Τα σχέδια πτήσεις από τους διεθνείς οργανισμούς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:

Η Μόσχα κατηγόρησε μέσα στην εβδομάδα τον αμερικανικό στρατό ότι προσπάθησε να εμποδίσει μια ρωσική περίπολο στη Συρία, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με ρωσικό όχημα.

Ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Μαρκ Μάιλι, ότι η Ρωσία είχε ενημερώσει τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό στη Συρία για τις κινήσεις της ρωσικής περιπόλου «βάσει των υφιστάμενων κανόνων», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γκερασίμοφ κατήγγειλε ότι Αμερικανοί στρατιώτες, κατά παράβαση των υφιστάμενων συμφωνιών, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη ρωσική περίπολο, «η οποία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προληφθεί το συμβάν και να συνεχίσει την αποστολή της».

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares