Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 8-7: Πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου παρά την ήττα

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 8-7: Πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου παρά την ήττα

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 8-7 από το Μαυροβούνιο αλλά πέρασε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Στην τριπλή ισοβαθμία η Ελλάδα ήταν καλύτερη από Σερβία, Μαυροβούνιο μετά την ήττα με 8-7 από τους γηπεδούχους που τελικά αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού ήθελαν νίκη με 2 γκολ για να αφήσουν εκτός τους Σέρβους που νωρίτερα έκαναν την απίθανη γκέλα με τη Γεωργία και έχασαν το ματς στα πέναλτι. Πρώτη φυσικά στον όμιλο της Ποντγκόριτσα, η Ισπανία που έχασε μόνο από τη Σερβία!

Ντέρμπι από το ξεκίνημα το ματς, με το Μαυροβούνιο να έχει τον κόσμο στο πλευρό του και την Εθνική να είναι νευρική στις προσπάθειές της χωρίς λόγο. Ο αγώνας ήταν σκληρός από την αρχή με την Ελλάδα να παίρνει το προβάδισμα δυο φορές (0-1, 1-2) αλλά το Μαυροβούνιο να βρίσκει λύσεις και να περνά μπροστά 3-2 και 4-3.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης με δυο γκολ, έκανε το 4-5 για τη «γαλανόλευκη» που δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Φουντούλης και πάλι με πέναλτι στο τρίτο οκτάλεπτο έδωσε το προβάδισμα 6-5 (5.55 πριν από το τέλος της περιόδου) αλλά οι γηπεδούχοι πριν τελειώσει το οκτάλεπτο γύρισαν το παιχνίδι εκ νέου (7-6).

Μάλιστα μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με γκολ του Μάτσιτς και το Μαυροβούνιο για πρώτη φορά στο ματς έφυγε με δυο γκολ διαφορά (8-6, 7.36 πριν από το τέλος). Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Μπρέσια, Πέταρ Τεσάνοβιτς έκανε φοβερό παιχνίδι, η Εθνική δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση και όλα έδειχναν Μαυροβούνιο που είχε φυσικά και τη διαιτησία να παίζει έδρα, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές σε αυτές τις διοργανώσεις.

Το Μαυροβούνιο είχε 1-2 καλές στιγμές για να κάνει και το 9-6, αλλά τελικά ο Γενηδουνιάς ήταν αυτός που πήγε το ματς στο γκολ (8-7, 2.21 πριν από το τέλος). Η άμυνα στον παίκτη λιγότερο βγήκε στην επόμενη φάση για την Εθνική που είχε τη δική της ευκαιρία για να ισοφαρίσει, παίζοντας με παίκτη παραπάνω (κάλεσε σωστά τάιμ άουτ ο Βλάχος 1.126 πριν από τη λήξη).

Ο Φουντούλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τεσάνοβιτς ενώ τη δεύτερη φορά του έφυγε η μπάλα από το χέρι. Το Μαυροβούνιο στα 30 δευτερόλεπτα δεν έκανε καν σουτ κι έμεινε μια επίθεση για την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1.

Μαυροβούνιο: Ντούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντις 1, Τζούρο Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Βασίλιε Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πηγή: fosonline.gr

Shares