Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Μαύρα πανιά στο Νοσοκομείο Λάρισας για να μεταφέρουν σορούς και ανθρώπινα μέλη

Κάλυψαν τα κάγκελα να μην φαίνονται οι δραματικές στιγμές

Με μαύρα πανιά «έντυσαν» τα κάγκελα του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου μεταφέρονται διαρκώς σοροί των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο χώρος καλύφθηκε με μαύρα πανιά προκειμένου να εμποδίσουν την καταγραφή των δραματικών στιγμών όπου μεταφέρονται πτώματα και σακούλες με ανθρώπινα μέλη, τα οποία κατάφεραν να εντοπίσουν οι διασώστες κάτω από την άμορφη μάζα από λαμαρίνες και σίδερα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, στο σημείο έχει φτάσει νταλίκα – ψυγείο, μέσα στην οποία θα συντηρηθούν οι σοροί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η ταυτοποίηση των νεκρών θα χρειαστεί πολλές ώρες και ότι είναι προτιμότερο οι συγγενείς να ενημερωθούν από τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, απ’ότι να δουν τους ανθρώπους τους σε αυτή την κατάσταση.

«Σήμερα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» δήλωσε η ίδια.

newsbreak.gr

Shares