Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

“Ματωμένη” η άσφαλτος και τον Απρίλιο – 14 νεκροί και 16 σοβαρά τραυματίες στην Αττική από τροχαία….

“Πότισε” με αίμα η άσφαλτος για ακόμα έναν μήνα, καθώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροχαία και τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, μόνο στην Αττική έγιναν 14 τροχαία δυστυχήματα με συνολικά 14 νεκρούς, ενώ 16 άνθρωποι βγήκαν σοβαρά τραυματισμένοι.

Επίσης σημειώθηκαν 443 τροχαία με 545 ελαφρά τραυματίες. Κυριότερα αίτια των ατυχημάτων καταγράφονται η οδήγηση χωρίς σύνεση και η παραβίαση των πινακίδων.

Αναλυτικά τα στοιχεία της Τροχαίας
«Κατά το μήνα Απρίλιο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 471 τροχαία ατυχήματα με 575 παθόντες και ειδικότερα:

14 θανατηφόρα με 14 νεκρούς,
14 σοβαρά με 16 σοβαρά τραυματίες,
443 ελαφρά με 545 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -18.596- παραβάσεις από τις οποίες -571- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

429 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 48 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
2.211 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
232 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
352 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
477 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
612 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares