Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

Μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του σε ώρα μαθήματος

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του σε ώρα μαθήματος

Ένας μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του, την ώρα του μαθήματος, με τη γυναίκα να πεθαίνει λίγο μετά από καρδιακή προσβολή.


Ένας μαθητής λυκείου φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια ισπανικών του σε σχολείο στη γαλλική πόλη Σεν Ζαν ντε Λουζ. Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 10 π.μ το πρωί (τοπική ώρα) στη δευτέρα τάξη του κολεγίου Saint-Thomas d’Aquin.

Ο τοπικός εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ επιβεβαίωσε την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε ώρα μαθήματος. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο με τον τοπικό εισαγγελέα. Ο μαθητής που ειναι 16 ετών σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, συνελήφθη.

Αυτόπτες μάρτυρες εξήγησαν ότι «είδαν το δράστη να βγάζει κάτι από την τσάντα του, ένα αντικείμενο τυλιγμένο με χαρτί. Μετά κατευθύνθηκε προς την πόρτα. Νομίζαμε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Μάλιστα, μπλόκαρε την πρόσβαση. Η δασκάλα ήταν τότε στον πίνακα, κοντά σε αυτή την πόρτα. Στη συνέχεια γύρισε και τη χτύπησε με κάτι που έμοιαζε με κατσαβίδι, στο ύψος του θώρακα. Ακούσαμε μια κραυγή, μετά τίποτα. »

«Δεν ξέραμε αν όλοι οι μαθητές κατάφεραν να ξεφύγουν»

Μετά την αρχκική έκπληξη, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν στην εφημερίδα SudOuest στιγμές πανικού: «Όλοι προσπάθησαν να βγουν από μια πόρτα που οδηγούσε σε άλλη τάξη. Από φόβο κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό να πηδήξουν από το παράθυρο. Δεν ξέραμε αν όλοι οι μαθητές είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. Πριν βγούμε, είδαμε τον δράστη να παραμένει όρθιος, με το όπλο του στο χέρι. Προσπεράσαμε στον διάδρομο έναν ανώτερο εκπαιδευτικό σύμβουλο που του είπαμε να τρέξει.Οι άλλες τάξεις είχαν ειδοποιηθεί. Προφανώς, οι μαθητές μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφάλεια »

Η δασκάλα ήταν γύρω στα πενήντα και πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας μεταβαίνει εκτάκτως στο Σεν Ζαν ντε Λουζ.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares