Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Μαθητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Λήψη μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Μαθητικό συλλαλητήριο Αθήνα: Ολοκληρώθηκε με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες απαιτούν οι συμμετέχοντες στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, την Πέμπτη 22/10. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή», ενώ οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, και συνέχισαν έως τη Βουλή. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ η κυκλοφορία άνοιξε για τους δρόμους στους οποίους είχε ανασταλεί.

Μεταξύ άλλων, οι διεκδικούν και απαιτούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (μέγιστο όριο 15 μαθητές ανά τμήμα), αλλά και προσλήψεις προσωπικού, τόσο εκπαιδευτικού όσο και καθαριότητας, με σκοπό να καλυφθούν τα κενά.

Στο πλάι των μαθητών βρέθηκαν και φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η οποία και ανέφερε:

«Υποχρέωση κάθε γονέα ξεχωριστά είναι να σταθεί δίπλα στους μαθητές, που εδώ και ένα μήνα δίνουν τον δίκαιο αγώνα για σχολεία ασφαλή, για «μόρφωση – υγεία για κάθε μαθητή». Η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που εκφράζει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να φιμώσει τους μαθητές ασκώντας κρατική καταστολή, με χημικά, ΜΑΤ, αστυνομικούς ελέγχους και συλλήψεις μαθητών! Απέναντι στην ωμή βία και τρομοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής, οι γονείς προτάσσουμε την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καθήκον όλων μας να πυκνώσουμε τις γραμμές του γονεϊκού κινήματος, να καταδικάσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας».

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στις νέες Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία, όπου θα συζητηθεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Κινητοποίηση και στον Πειραιά

Με τα ίδια αιτήματα και απαιτώντας τη λήψη επαρκών μέτρων για την ασφάλειά τους, διαδήλωσαν και μαθητές από τον Πειρειά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και πραγματοποίησαν πορεία έως και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares