Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μάσκες FFP2 και ΚΝ95: Η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση

«Σχετικά με τις μάσκες ενισχυμένης προστασίας (κατηγορίας FFP2 και Ν95) διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει παραγωγή, πλην όμως σε μικρές ποσότητες μη δυνάμενες να καλύψουν τη ζήτηση». Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα νέα μέτρα μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις
Υπενθυμίζεται ότι ήδη πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στην αγορά και το υπουργείο έχει προαναγγείλει πολύ ψηλά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Στο μεταξύ όπως έχει δηλώσει ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα νέα μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις στην αγορά, που με τη σειρά τους ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών.

Σημειώνεται ότι ήδη από χτες εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021.

Διατίμηση με την επιβολή ανώτατης τιμής στις μάσκες υψηλής προστασίας ζητάει η αντιπολίτευσης καθώς αυτού του τύπου οι μάσκες έχουν καταστεί υποχρεωτικές για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το σουπερμάρκετ.

 

in.gr

Shares