Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ: Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Ήλιο της Βεργίνας!

Η σημαία του αλυτρωτισμού των Σλάβων των Σκοπίων, της οποίας η χρήση απαγορεύτηκε στις αρχές Αυγούστου έκανε πάλι την εμφάνισή της, μετά την ‘προώθηση’ της από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,  στην πόλη Ράντοβιτς.  Αυτό γίνεται εμφανές από την εγγραφή του VMROδίπλα στη ζωγραφική.


Σήμερα εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στην κωμόπολη Πρόμπιστιπ, λίγο βορειότερα της πόλης Στιπ. Ζωγραφίστηκε από εντόπιο στον τοίχο ενθαρρυνόμενος, προφανώς, από τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που έσυρε το χορό κρατώντας τη σημαία τουαλυτρωτισμού των Σλάβων.


Η σημαία αυτή που ήταν η πρώτη της  Δημοκρατίας μετά την ανεξαρτησία της από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, είχε αλλάξει, τρία χρόνια μετά,  έπειτα από αντιδράσεις της Ελλάδας, για κλοπή των συμβόλων της.

Επιπρόσθετα, με τη Συνθήκη των Πρεσπών, όπως προβλέπεται από αυτήν,  έπρεπε να αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους στη χώρα και από σε όλα τα μνημεία που αποτελούν μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, πρέπει να επισημαίνεται  ότι ανήκουν  στον αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.


lider.com.mk
echedoros-a.gr/Μετάφραση Βαλκανικό Περισκόπιο

 

Shares