Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Marker: Το ρομπότ – άρμα μάχης της Ρωσίας που θα κάνει το πεζικό “ανίκητο” στη μάχη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει συστήματα και νέες τακτικές για την μελλοντική δύναμη των ρομπότ-αρμάτων μάχης, τα οποία θα πλαισιώνονται από δυνάμεις πεζικού που θα ανιχνεύει και θα εντοπίζει τον εχθρό από απόσταση.Οι νέες αυτές τακτικές δείχνουν την αυξανόμενη αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αναπτύξει, στο έδαφος και στον αέρα, μεγάλους αριθμούς τέτοιου είδους ρομποτικών οπλικών συστημάτων.

Το Κρεμλίνο ανέθεσε στην Advanced Research Foundation, την “αντίστοιχη” DARPA της Ρωσίας, την ανάπτυξη τέτοιων συμβατών ομάδων επιχειρήσεων, με το ρομποτικό άρμα μάχης “Marker” να αποτελεί το σημείο αναφοράς του νέου αυτού εγχειρήματος.

“Το ρομπότ Marker είναι μια πλατφόρμα για την εξερεύνηση άλλων τεχνολογιών ρομποτικής, αν και οι επίσημες απελευθερώσεις δήλωσαν ότι μπορεί επίσης να δουν χρήση με ρωσικές ειδικές δυνάμεις”, γράφει ο δημοσιογράφος Kelsey Atherton για την έκδοση C4ISRnet.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Kelsey Atherton, το Marker είναι μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αιχμής για το πεδίο της μάχης, ενώ επίσημες αναφορές του Κρεμλίνου κάνουν λόγο για ένταξη του στις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Ο Atherton συνεχίζει λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ρομποτικό άρμα μάχης θα είναι σε θέσει να εναλλάσσει λειτουργίες και οπλικά συστήματα, όπως για παράδειγμα από οπλοπολυβόλο Kalashnikov σε εκτοξευτή αντιαρματικών οβίδων και βλημάτων, γεγονός που θα οδηγήσει στον “πειραματισμό” μιας ευρείας γκάμας οπλικών συστημάτων πάνω στην πλατφόρμα “Marker”.

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη στην στόχευση από ρομποτικά συστήματα, όπου οι αισθητήρες που ελέγχονται με τεχνητή νοημοσύνη θα “κλειδώνουν” τον στόχο και το πεζικό θα προχωρά σε εξακρίβωση του, προτού δώσει την εντολή και το “πράσινο φως” για πυρ.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, οι δυνάμεις πεζικού που θα εντάσσονται σε αυτές τις μικτές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, θα αναλαμβάνουν και έναν ρόλο παρατηρητών και ανιχνευτών, που θα αναπτύσσονται σε προχωρημένες θέσεις θα ταυτοποιούν στόχους και στη συνέχεια συστήματα της πλατφόρμας “Marker” θα εκτελούν ανοίγοντας πυρ.

Αυτή η νέα τεχνολογία και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει συμπίπτουν με το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την επένδυση που δείχνει τελευταία η Ρωσία στα αυτόνομα συστήματα μάχης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: National Interest

Shares